Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Любопитни факти от кулинарния свят 14 факта за вегетарианството, които не знаете - част 1

14 факта за вегетарианството, които не знаете - част 1

14 факта за вегетарианството, които не знаете - част 1 - изображение

Вегетарианската диета е много популярна през последните години, но всъщност съществува от векове. Има много общности и движения, основани на вегетарианството. Ще ви запознаем с някой от най-интересните и любопитни факти, свързани с ограниченото консумиране на месо и месни продукти.

1. Учените се опитват да създадат лабораторно месо, което вегетарианците да могат да консумират.

изкуствено месо

2. Хитлер е бил вегетарианец и против всякакви форми на насилието към животните. По време на филми с подобни сцени той закривал очите си и поглеждал когато му кажат, че е кадърът е свършил.

3. Индия е една от страните с най-ниска консумация на месо, през 2016-та година 31% от населението й са вегетарианци.

4. Отказвайки се от вегетарианството, Бенджамин Франклин казва: "Да бъдеш разумно създание е толкова естествено, че това ти позволява да откриеш или създадеш причина за всичко, което си наумил."

5. Леонардо да Винчи е бил една от първите известни личности от епохата на Ренесанса, които подкрепят вегетарианството.

вино

6. Виното невинаги е вегетарианско.

7. В резултат на национална здравна диетична "прищявка" през 30-те години на 20 век вариант на вегетарианството е изключвал подправките в Берлинския колеж. Стигнало се до уволнение на професор, отказал да спре да подправя собствената си салата с пипер.

8. В продължение на десетилития след Болшевишката революция вегетарианството в Русия било забранено. Лидерите на вегетариански общества били преследвани и арестувани, а думата "вегетарианци" била премахната от руските речници.

 

По статията работи: Данна Панджарова
Източник: kickassfacts.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиАлт. медицинаДиетиСпортХранене при...АнкетиБотаникаЛечения