Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Японски сладки с бадемов екстракт

Японски сладки с бадемов екстракт

Японски сладки с бадемов екстракт - изображение

Необходими продукти:

  • 16 супени лъжици масло на стайна температура (около 250 грама)
  • 1 1/2 чаена чаша захар (300 грама)
  • 1 голямо яйце
  • 2 жълтъка
  • 2 чаени лъжици екстракт от бадем
  • 3 чаени чаши брашно
  • 1 чаена лъжица сода за хляб
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица вода
  • 1 чаена лъжица течна червена хранителна боя

Начин на приготвяне:

В голяма купа сложете маслото и захарта, разбъркайте с миксер, докато се комбинират - за около 5 минути. Прибавете яйцето и 1 жълтък. Разбърквайте с миксера, докато се смесят.

Сложете бадемовия екстракт и пресейте брашното заедно със содата и солта. Отново разбъркайте с миксера, ще се получат трохи.

Прехвърлете сместа върху голям лист фолио за свежо съхранение. Прегънете няколко пъти фолиото отгоре, за да се получи квадрат с дебелина около 2 сантиметра. Приберете в хладилник, добре увито във фолио за 2 часа.

Включете фурната да се загрява на 165 градуса.

След това нарежете на 25 квадратчета и всяко направете на топче и леко ги притиснете.

Поставете в застлана с хартия за печене тава, близо една до друга. Намажете с жълтък, който сте разбъркали с 1 лъжица вода.

Сложете червената боя в малка купичка и с клечка направете печати в средата на сладките.

Печете за 35 минути докато станат златисти. Охладете 30 минути и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти