Японски сладки с бадемов екстракт

Необходими продукти:
- 16 супени лъжици масло на стайна температура (около 250 грама)
- 1 1/2 чаена чаша захар (300 грама)
- 1 голямо яйце
- 2 жълтъка
- 2 чаени лъжици екстракт от бадем
- 3 чаени чаши брашно
- 1 чаена лъжица сода за хляб
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица вода
- 1 чаена лъжица течна червена хранителна боя
Начин на приготвяне:
В голяма купа сложете маслото и захарта, разбъркайте с миксер, докато се комбинират - за около 5 минути. Прибавете яйцето и 1 жълтък. Разбърквайте с миксера, докато се смесят.
Сложете бадемовия екстракт и пресейте брашното заедно със содата и солта. Отново разбъркайте с миксера, ще се получат трохи.
Прехвърлете сместа върху голям лист фолио за свежо съхранение. Прегънете няколко пъти фолиото отгоре, за да се получи квадрат с дебелина около 2 сантиметра. Приберете в хладилник, добре увито във фолио за 2 часа.
Включете фурната да се загрява на 165 градуса.
След това нарежете на 25 квадратчета и всяко направете на топче и леко ги притиснете.
Поставете в застлана с хартия за печене тава, близо една до друга. Намажете с жълтък, който сте разбъркали с 1 лъжица вода.
Сложете червената боя в малка купичка и с клечка направете печати в средата на сладките.
Печете за 35 минути докато станат златисти. Охладете 30 минути и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Лесни двойни сладки с малинов пълнеж
- Хрупкави масленки с орехи и ванилия
- Шоколадови сладки от бисквити и кондензирано мляко
- Бързи кокосови сладки от 3 съставки
- Бели сладки с авокадо
- Домашни коледни сладки
- Испански сладки с бадем
- Сладки Амарети с бадеми и лимон
- Маслени сладки със заквасена сметана
- Сладки с орехи пекан
Коментари към Японски сладки с бадемов екстракт