Лесни двойни сладки с малинов пълнеж
Необходими продукти:
- 1 яйце
- по 2/3 чаена чаша олио и захар
- 2 чаени чаши брашно
- 1/2 чаена лъжица хлебна сода
- малиново сладко
Начин на приготвяне:
Преди да се заемете с направата на тестото, включете на 180 градуса фурната, за да се загрява междувременно.
Разбъркайте яйцето със захарта, налейте олиото, прибавете брашното със содата. По желание може да сложите настъргана кора от лимон/портокал или ванилия.
Замесете тесто, от него оформете топчета, големи колкото орех, подредете ги в тава върху лист пергаментова хартия и изпечете за 10 минути.
Извадете готовите сладки, изчакайте да се охладят и слепете по две с малиново сладко.
В случая за измерване на количествата на продуктите е използвана чаена чаша, но тя може да се замени с друг съд с различен обем, важното е определянето на дозите на съставките да се прави с един и същи съд, пък било то и малка чашка за кафе.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vsemzastol.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Домашни коледни сладки
- Снежни коледни сладки без печене
- Бързи кокосови сладки от 3 съставки
- Бисквити с шамфъстък, боровинки и бял шоколад
- Хрупкави масленки с орехи и ванилия
- Бели винени сладки
- Меки джинджифилови курабийки за Коледа
- Маслени сладки със заквасена сметана
- Шоколадови сладки от бисквити и кондензирано мляко
Коментари към Лесни двойни сладки с малинов пълнеж