Хрупкави масленки с орехи и ванилия
Необходими продукти:
- 230 грама масло, омекотено
- 1/2 чаена чаша пудра захар
- 2 чаени чаши брашно
- 1 чаена чаша нарязани орехи
- 1 чаена лъжичка ванилия
- пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 350 градуса и покрийте дъното на голяма тава с хартия за печене.
- В голяма купа разбийте с миксер маслото с пудрата захар до гладък крем.
- Добавете брашното, орехите и ванилията и омесете меко тесто.
- Използвайте чаена лъжичка, за да оформите масленки с приблизително еднаква големина, като ги оваляте в дланите си.
- Подредете в тавата и печете около 12 минути до златист цвят.
- Оваляйте ореховите масленки в пудра захар, докато са още топли.
- Изчакайте да се охладят за кратко и ги поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: addapinch.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Лесни двойни сладки с малинов пълнеж
- Снежни коледни сладки без печене
- Шоколадови сладки от бисквити и кондензирано мляко
- Кокосови сладки, потопени в шоколад
- Напукани какаови сладки с пудра захар
- Какаови сладки с фъстъчено масло и овесени ядки
- Бързи кокосови сладки от 3 съставки
- Маслени сладки със заквасена сметана
- Сладки със слепени бисквити
- Сладки Амарети с бадеми и лимон
Коментари към Хрупкави масленки с орехи и ванилия