Яйца в пикантна марината

Необходими продукти на всеки 10 яйца:
60 милилитра трапезен оцет 6% (може бял винен или ябълков)
1 супена лъжица с връх захар
смес от изсушена чили чушка и едро смлян черен пипер - на вкус
вода
1/2 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата твърдо, охладете ги в студена вода и обелете черупките. Подредете ги плътно в буркан и сложете оцета. След това налейте вода, чието ниво да покрива яйцата.
Течността от буркана отцедете в тенджера и прибавете захарта, солта и смляната чушка и пипера. Поставете съда на котлона и нека всичко заври при непрекъснато бъркане. Залейте яйцата с горещата марината, затворете с капак и обърнете буркана. Увийте го в одеяло, докато се охлади напълно, после приберете в хладилника за 1 - 2 дни, като развиете капака (бурканът не трябва да бъде затворен плътно)
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Колко време се варят различните видове яйца
- Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- 12 интересни идеи за украса от варени яйца
- Великденски пиленца от яйца
- Пълнени пиленца от яйца за Великден
- Пълнени яйца с авокадо
- Пълнени панирани яйца
- Пълнени сварени яйца с шунка, кашкавал и майонеза
- Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
Коментари към Яйца в пикантна марината