Пълнени яйца с топено сирене и бадеми
Необходими продукти:
- 5 яйца
- 90 грама топено сирене
- пера зелен лук
- 1-2 супени лъжици кисело мляко или заквасена сметана
- бадемови листенца, черен пипер и сол на вкус
- краве масло за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете твърдо яйцата. С помощта на остър нож и ги разрежете на две части по дължина и отстранете внимателно черупките, като се стараете да запазите целостта им.
Извадете жълтъка от белтъка, като използвате чаена лъжица (бъдете много внимателни). След това настържете двете части на яйцата, кашкавала и ги смесете в купа. Добавете накълцаните пера зелен лук, заквасената сметана (или заместете с гъсто кисело мляко), подправете според вкуса си.
Разбъркайте съставките и разпределете плънката в яйчените "купички" и поръсете с бадемови листенца, като ги притиснете леко.
Сгорещете маслото в тиган и в него запържете яйцата, като ги поставите с плънката надолу.
След около 3 минути бадемите ще са се зачервили приятно и може да поднесете предястието, като го поръсите с листенца пресен магданоз.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: food.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени яйца с майонеза и маслини
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- Колко време се варят различните видове яйца
- 12 интересни идеи за украса от варени яйца
- Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
- 7-дневна диета с яйца
- Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
- Панирани сварени яйца
- Яйчена диета
- Две яйца на закуска помагат за отслабването
Коментари към Пълнени яйца с топено сирене и бадеми