Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени яйца с топено сирене и бадеми

Пълнени яйца с топено сирене и бадеми

Пълнени яйца с топено сирене и бадеми - изображение

Необходими продукти:

  • 5 яйца
  • 90 грама топено сирене
  • пера зелен лук
  • 1-2 супени лъжици кисело мляко или заквасена сметана
  • бадемови листенца, черен пипер и сол на вкус
  • краве масло за пържене


Начин на приготвяне:

Сварете твърдо яйцата. С помощта на остър нож и ги разрежете на две части по дължина и отстранете внимателно черупките, като се стараете да запазите целостта им.

яйца

Извадете жълтъка от белтъка, като използвате чаена лъжица (бъдете много внимателни). След това настържете двете части на яйцата, кашкавала и ги смесете в купа. Добавете накълцаните пера зелен лук, заквасената сметана (или заместете с гъсто кисело мляко), подправете според вкуса си.

плънка

Разбъркайте съставките и разпределете плънката в яйчените "купички" и поръсете с бадемови листенца, като ги притиснете леко.

яйца

Сгорещете маслото в тиган и в него запържете яйцата, като ги поставите с плънката надолу.

пълнени яйца

След около 3 минути бадемите ще са се зачервили приятно и може да поднесете предястието, като го поръсите с листенца пресен магданоз.

яйца

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: food.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлАнкетиЛюбопитноНовиниХранене при...ВидеоСнимкиДиетиАлтернативна медицина