Ягодови бисквити
Необходими продукти:
- 100 грама пресни ягоди
- 60 грама меко масло
- 80 грама кристална захар
- 80 грама кафява захар
- 10 грама бакпулвер
- 1/2 чаена лъжичка портокалово масло
- 1 яйце
- 250-300 грама брашно
- 30 милилитра прясно мляко
Начин на приготвяне:
Застелете тава с пергамент и загрейте фурната на 180 градуса. Почистете, нарежете ягодите ситно, сложете ги в купа и прибавете две супени лъжици брашно. Разбъркайте, по този начин ягодите няма да се слепят, след като се добавят в тестото.
В друг съд сложете двата вида захар, маслото и разбийте с миксер до получаването пухкав крем. Прибавете портокаловото масло, яйцето, бакпулвера, разбъркайте и накрая добавете брашното.
Налейте прясното мляко, сипете ягодовата смес и разбъркайте до получаването на лепкаво тесто. С помощта на лъжичка загребете от него и разпределете сладките в тавата. Запечете за 20 минути, охладете и подредете в подходящ съд. Поднесете и с удоволствие хапнете.
Да ви е сладко!
Източник: www.imagelicious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА КУТИЯ С БИСКВИТИ BJ470
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г 4710
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА SKY 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Аптека "Еова", с. Ягода
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Бисквити с брашно от нахут, овесени ядки и банан
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Горска ягода, Дива ягода, Зуница, Звоница, Пламеница, Плюскавица, Плашунка
- Бисквитки от овесени ядки с мед и парченца орехи
- Канелени сладки с мед
Коментари към Ягодови бисквити