Ябълков чийзкейк с овесени ядки и карамел
Необходими продукти:
- 500 грама крема сирене
- 350 грама масло
- 280 грама брашно
- 200 грама кафява захар
- 180 милилитра течен карамел
- 100 грама бяла захар
- 60 грама овесени ядки
- 2 сладки ябълки
- 2 средно големи яйца
- ванилия на вкус
- 1/2 чаена лъжица смляна канела
Начин на приготвяне:
Смесете 140 грама от брашното със 100 грама от кафявата захар, добавете 230 грама масло (размекнато) и намачкайте всичко с вилица, докато се получат трохи.
Разпределете равен слой от тях по дъното на подмазана форма, слоят трамбовайте, за да бъде плътен. Изпечете за 20 минути при 170 градуса.
Бялата захар разбийте с крема сиренето и прибавите яйцата едно по едно, сложете ванилията и разбъркайте. Разпределете върху изпечения блат.
Ябълките нарежете, почистете ги от сърцевината и оваляйте в смес от канелата и останалата кафява захар. Подредете върху крема.
Втората половина от брашното смесете с овесените ядки, 100 грама кафява захар, маслото е превърнете комбинацията в трохи.
С тях покрийте плодовете и изпечете десерта в загрята до 150 градуса фурна.
Пет минути преди да извадите чийзкейка, намалете градусите на 140.
Поднесете с течен карамел.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЛУКУМА прах 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Чийзкейк в чашка
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Мини чийзкейк с карамел
- Шоколадов чийзкейк с крема сирене без печене
- Чийзкейк с халва и орехи
- Класически чийзкейк с ягодово сладко
- Лесен теменужен чийзкейк без печене
- Киви чийзкейк с лимон и ванилия
- Чийзкейк от яйца, крема сирене и бял шоколад
- Бананов чийзкейк без печене
Коментари към Ябълков чийзкейк с овесени ядки и карамел