Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Ябълков чийзкейк с овесени ядки и карамел

Ябълков чийзкейк с овесени ядки и карамел

Ябълков чийзкейк с овесени ядки и карамел - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама крема сирене
  • 350 грама масло
  • 280 грама брашно
  • 200 грама кафява захар
  • 180 милилитра течен карамел
  • 100 грама бяла захар
  • 60 грама овесени ядки
  • 2 сладки ябълки
  • 2 средно големи яйца
  • ванилия на вкус
  • 1/2 чаена лъжица смляна канела

 

Начин на приготвяне:

Смесете 140 грама от брашното със 100 грама от кафявата захар, добавете 230 грама масло (размекнато) и намачкайте всичко с вилица, докато се получат трохи.

Разпределете равен слой от тях по дъното на подмазана форма, слоят трамбовайте, за да бъде плътен. Изпечете за 20 минути при 170 градуса.

Бялата захар разбийте с крема сиренето и прибавите яйцата едно по едно, сложете ванилията и разбъркайте. Разпределете върху изпечения блат.

Ябълките нарежете, почистете ги от сърцевината и оваляйте в смес от канелата и останалата кафява захар. Подредете върху крема.

Втората половина от брашното смесете с овесените ядки, 100 грама кафява захар, маслото е превърнете комбинацията в трохи.

С тях покрийте плодовете и изпечете десерта в загрята до 150 градуса фурна.

Пет минути преди да извадите чийзкейка, намалете градусите на 140.

Поднесете с течен карамел.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти