Ябълков пай със стафиди

Необходими продукти:
- 1 и 1/2 чаша брашно
- 1/2 чаша кисело мляко
- 2 ябълки (по-добре кисело-сладки или сладки)
- 1 чаша захар
- 1/2 чаша стафиди без семки
- 2 яйца
- 80 грама масло
- 1/2 чаша бира
- 3 супени лъжици сухо мляко или сметана
- сода, изгасена в оцет
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Залейте стафидите с гореща вода и оставете да се напоят за известно време. Разбийте яйцата и захарта, прибавете млякото, маслото, бирата и смесете всичко. Сложете брашното и сухото мляко, разбъркайте добре, накрая добавете содата и отново разбъркайте.
Обелете ябълките и отстранете сърцевината със семките, нарежете ги на тънки парчета.
Подредете ябълките във форма, отцедете водата от набъбналите стафиди и ги измийте под течаща студена вода, изцедете и прибавете в съда при ябълките. Отгоре сложете тестото.
Изпечете пая в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 40 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Млечен кокосов кекс
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
Коментари към Ябълков пай със стафиди