Ябълково пюре с канела и орехи
Необходими продукти:
1 килограм сладки ябълки
7 - 10 чаени лъжици захар
1/4 чаена лъжица канела
250 милилитра вода
орехи или други ядки по избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете ябълките, почистете ги от сърцевината със семената, нарежете на малки кубчета. Изсипете ги в тенджера и налейте водата. Затворете съда с капак или покрийте с фолио и сложете в загрята до 200 градуса фурна за около 20 минути (времето зависи от сорта на ябълките). Когато извадите, насипете плодовете със захарта, поръсете с канелата. Разбъркайте леко и върнете във фурната за 5 минути. След това извадете и пюрирайте с помощта на блендер.
Пюрето е готово. Може да украсите с натрошени орехи или други ядки по ваш избор.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ капсули 500 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ЕМПЕР ДАМСКИ ДЕЗОДОРАНТ MEMORIES 200 мл
СЛАДКИ СЪНИЩА ДИРЕКТ саше * 30 ФОРТЕКС
ПРОМОТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Печени ябълки с масло и канела
- Ябълков сладкиш с грис
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Лечебната комбинация от мед, ябълков оцет и чесън
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
Коментари към Ябълково пюре с канела и орехи