Ябълково пюре с канела и орехи

Необходими продукти:
1 килограм сладки ябълки
7 - 10 чаени лъжици захар
1/4 чаена лъжица канела
250 милилитра вода
орехи или други ядки по избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете ябълките, почистете ги от сърцевината със семената, нарежете на малки кубчета. Изсипете ги в тенджера и налейте водата. Затворете съда с капак или покрийте с фолио и сложете в загрята до 200 градуса фурна за около 20 минути (времето зависи от сорта на ябълките). Когато извадите, насипете плодовете със захарта, поръсете с канелата. Разбъркайте леко и върнете във фурната за 5 минути. След това извадете и пюрирайте с помощта на блендер.
Пюрето е готово. Може да украсите с натрошени орехи или други ядки по ваш избор.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
МАТИСЪН ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ С ДЖИНДЖИФИЛ И КУРКУМА ОРГАНИК НЕФИЛТРИРАН 500 мл
НовГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ПИРИН ДРИЙМ КОМПЛЕКС СУПЕР ХИДРАТИРАЩ ДНЕВЕН КРЕМ 50 мл
СЕПТОНА АНТИБАКТЕРИАЛНИ МОКРИ КЪРПИ ЗЕЛЕНА ЯБЪЛКА * 60
МАКСИСТИМ XL саше * 5 НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Ябълково мартини с джинджифил и лимон
- Сочен ябълков сладкиш с лимонови корички
- Фреш от ябълки, моркови и джинджифил
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
- Ябълков сладкиш с млечно-канелен сироп и орехи
- Печени ябълки с мед и орехи
- Смути от коприва със зелена ябълка и ананас
- Пай есенни листа с ябълки, орехи и карамел
Коментари към Ябълково пюре с канела и орехи