Ябълкова овесена каша с прясно мляко

Необходими продукти:
1,5 чаена чаша овесени ядки
1,5 чаена чаша прясно мляко
1 супена лъжица захар
сол
Добавки:
1/2 портокал
1 банан
1 малка ябълка
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжица масло
канела
Начин на приготвяне:
Сложете млякото да заври, когато това стане, изсипете овесените ядки в него. Към края на приготвянето добавете лъжица захар и мъничко сол. Основата е готова. Продължаваме с овкусяването. Изцедете сока от половин портокал, налейте го в кашата и оставете тя да ври още 1 - 2 минути. Нарежете банана на кръгчета и ги разположете отгоре. Обелете ябълките, почистете ги от сърцевината със семките, нарежете на парчета и запържете в нагорещеното масло, поръсвайки ги със захар. Приготвят се до получаването на лепкав сироп. Прибавете подсладените ябълки към кашата и поръсете с канела. Може да добавите и орехи.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
ХИП ИНСТАНТНА БЕЗМЛЕЧНА БИО КАША ОВЕС 200 г
ЯБЪЛКОВИ ФИБРИ дъвчащи таблетки * 75 SANCT BERNHARD
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША С ЯБЪЛКИ И БАНАН 190 г
ХИП ПЛОДОВА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г
ХИП ИНСТАНТНА КАША БИО СВЕЖИ ПЛОДОВЕ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Как влияят млякото и сиренето на чревното здраве
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Опасни взаимодействия между храни и лекарства
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Софт храни
- Как да си помогнем при непоносимост към лактоза
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
Коментари към Ябълкова овесена каша с прясно мляко