Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадов чийзкейк с ванилов пудинг

Шоколадов чийзкейк с ванилов пудинг

Шоколадов чийзкейк с ванилов пудинг - изображение

Необходими продукти

За шоколадовата основа:

  • 2 яйца (средно големи)
  • 100 грама краве масло
  • 1 чаена лъжица ванилин
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • 2-3 супени лъжици какао на прах
  • 240 грама брашно

За крема:

  • 800 грама извара
  • 80 грама захар
  • 100 грама краве масло
  • 4 яйца
  • 1 пакетче ванилов пудинг на прах

За пудинга:

  • 2 пакетчета пудинг на прах
  • 2-3 супени лъжици захар
  • 600 милилитра прясно мляко


Начин на приготвяне:

Използвайте квадратна форма с размер 25 х 25 сантиметра или кръгла с диаметър 24-26 сантиметра. Покрийте с пергаментова хартия.

Тестото

Смесете яйцата и маслото, добавете брашното с ванилина, бакпулвера и какаото. Направете тесто, разделете го на две части. Едната разпределете равномерно по дъното на подготвения съд и приберете в хладилника за 20-25 минути, а останалото количество сложете във фризера.

Пудингът

Затоплете 500 милилитра от прясното мляко. В него изсипете двете пакетчета пудинг на прах, захарта и бъркайте до получаване на еднородна гъста консистенция, като налеете и останалото мляко. Тогава свалете от котлона, покрийте със стреч фолио и изчакайте пудингът да се охлади малко. Щом това стане, докато е още топъл, го разпределете равномерно върху изстуденото тесто.

Кремът

Отделете белтъците и жълтъците. Белтъците разбийте на твърда пяна, а жълтъците разбийте отделно със захарта и маслото до получаване на пухкава маса.

Към разбитите жълтъци прибавете постепенно изварата, като не спирате да разбивате, а накрая изсипете пакетчето пудинг на прах. След това съединете с разбитите белтъци и изсипете комбинацията във формата. Тестото, които замразихте, настържете върху крема и изпечете десерта в предварително загрята на 170 градуса фурна за около час.

Когато бъде готов, отворете малко фурната, изчакайте чийзкейкът да се охлади напълно и тогава поднесете.

Шоколадов чийзкейк с ванилов пудинг

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти