Шоколадов чийзкейк с ванилов пудинг

Необходими продукти
За шоколадовата основа:
- 2 яйца (средно големи)
- 100 грама краве масло
- 1 чаена лъжица ванилин
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 2-3 супени лъжици какао на прах
- 240 грама брашно
За крема:
- 800 грама извара
- 80 грама захар
- 100 грама краве масло
- 4 яйца
- 1 пакетче ванилов пудинг на прах
За пудинга:
- 2 пакетчета пудинг на прах
- 2-3 супени лъжици захар
- 600 милилитра прясно мляко
Начин на приготвяне:
Използвайте квадратна форма с размер 25 х 25 сантиметра или кръгла с диаметър 24-26 сантиметра. Покрийте с пергаментова хартия.
Тестото
Смесете яйцата и маслото, добавете брашното с ванилина, бакпулвера и какаото. Направете тесто, разделете го на две части. Едната разпределете равномерно по дъното на подготвения съд и приберете в хладилника за 20-25 минути, а останалото количество сложете във фризера.
Пудингът
Затоплете 500 милилитра от прясното мляко. В него изсипете двете пакетчета пудинг на прах, захарта и бъркайте до получаване на еднородна гъста консистенция, като налеете и останалото мляко. Тогава свалете от котлона, покрийте със стреч фолио и изчакайте пудингът да се охлади малко. Щом това стане, докато е още топъл, го разпределете равномерно върху изстуденото тесто.
Кремът
Отделете белтъците и жълтъците. Белтъците разбийте на твърда пяна, а жълтъците разбийте отделно със захарта и маслото до получаване на пухкава маса.
Към разбитите жълтъци прибавете постепенно изварата, като не спирате да разбивате, а накрая изсипете пакетчето пудинг на прах. След това съединете с разбитите белтъци и изсипете комбинацията във формата. Тестото, които замразихте, настържете върху крема и изпечете десерта в предварително загрята на 170 градуса фурна за около час.
Когато бъде готов, отворете малко фурната, изчакайте чийзкейкът да се охлади напълно и тогава поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Коментари към Шоколадов чийзкейк с ванилов пудинг