Шоколадов пай с мус и ягоди
Необходими продукти
за основата:
- 2 пакета бисквити орео
- 80 грама разтопено масло
за пълнежа:
- 1 супена лъжица масло
- 80 милилитра стопен черен шоколад
- 180 грама крема сирене
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 1/2 чаена чаша пудра захар
- 1 чаена чаша бита сметана
- 1/4 чаена чаша настърган шоколад
- 2 чаена чаши почистени цели ягоди
- 200 грама настърган шоколад
Начин на приготвяне:
Разлепете бисквитите, премахнете крема им и го сложете в купа, а тях смелете в блендер. Прибавете маслото, разбъркайте и разстелете сместа във форма за торта.
Към отделения крем прибавете маслото, крема сиренето, стопения черен шоколад, лимоновия сок, захарта, битата сметана и разбийте с миксер до получаването на еднородна смес.
Сложете част от сместа върху основата, подредете ягодите цели.

Покрийте с останалия крем.

Поръсете с настъргания шоколад и украсете с няколко плодчета. Охладете десерта, разрежете и поднесете.

Да ви е сладко!
Източник:
bakingwithblondie.blogspot.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кокосов пай
- Традиционен ирландски овчарски пай
- Пилешки пай със спанак и кори за баница
- Домашен ягодов пай без печене
- Гъбен пай с крема сирене, сметана и кашкавал
- Пай със солена плънка
- Мини ябълкови пайчета
- Най-лесният тиквен пай
- Пай тип шоколадова бисквитка
- 6 често допускани грешки при приготвяне на тесто за пай
Коментари към Шоколадов пай с мус и ягоди