Шоколадов кекс с тиквички и ябълки
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша тиквички - настъргани
- 1 чаена чаша ябълки - настъргани
- 2 яйца - разбити
- 3/4 чаена чаша кафява захар
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 1 чаена лъжица чист екстракт от ванилия
- 1 чаена чаша пълнозърнесто брашно
- 1/2 чаена чаша бяло пшенично брашно
- 2 супени лъжици неподсладено какао
- 1 1/4 чаена лъжица сода за хляб
- по 1/2 чаена лъжица сол и бакпулвер
- по 1/2 чаена чаша шоколад (натрошен) и сурови тиквени семена
Начин на приготвяне:
Покрийте малка квадратна тавичка с хартия за печене.
Разбъркайте в купа тиквичките, ябълките, яйцата, захарта, зехтина и ванилията.
Пресейте двата вида брашна, какаото, бакпулвера, солта и содата за хляб. Комбинирайте двете смеси - прибавете сухата към течната.
Прехвърлете в подготвения съд и поръсете кекса с парченцата шоколад и тиквените семена.
Опечете кекса за 25 минути на 170 градуса (в загрята фурна).
Бон апети!
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Кекс с червени боровинки
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Шоколадов кекс Нутела от две съставки
- Лимонов кекс с извара
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Млечен кокосов кекс
Коментари към Шоколадов кекс с тиквички и ябълки