Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадов кекс със заквасена сметана

Шоколадов кекс със заквасена сметана

Шоколадов кекс със заквасена сметана - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша орехи, натрошени
  • 2 супени лъжици канела
  • 1 1/2 чаена чаша + 2 супени лъжици захар
  • 1/2 чаена чаша меко масло
  • 2 яйца
  • 1 чаена лъжица течна ванилия
  • 2 чаени чаши пресято брашно
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1 1/2 чаена лъжица сода за хляб
  • 1 чаена чаша пълномаслена заквасена сметана
  • 1 средна ябълка, нарязана на тънки филийки
  • 3/4 чаена чаша шоколадов чипс

Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 180 градуса, намазнете дълбока тавичка, а на дъното сложете кръгло парче хартия за печене.

Смесете орехите, канелата и 2 супени лъжици захар.

В купата на миксера разбийте маслото с 1 1/2 чаена чаша захар, до получаването на пухкав крем.

Добавете яйцата, ванилията и разбийте отново, за да се комбинират.

Сухите съставки пресейте заедно два пъти, след което ги добавете към течните заедно със заквасената сметана. Редувайте брашно и сметана, като завършите с млечния продукт. Не прекалявайте с бъркането.

Изсипете шоколадовия чипс и разбъркайте със силиконова шпатула.

Половината тесто изсипете в приготвената тавичка, а отгоре подредете резените ябълка.

Поръсете с половината от сместа от ядките и покрийте с останалото тесто. Изравнете и поръсете кекса с останалата ядкова смес. Печете 40 минути до готовност, проверете с клечка дали сладкишът е готов.

Охладете напълно, преди да извадите от формата.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food52.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съвети