Шоколадов грях

Необходими продукти:
2 шоколада (1 с ядки и стафиди и 1 чист млечен, може да използвате шоколад с кафе)
200 грама масло
3 яйца
100 грама захар
100 грама брашно
ванилин
Начин на приготвяне:
Разтопете на водна баня шоколада с маслото. Разбийте яйцата със захарта. Към изстиналата шоколадова смес добавете яйчната и разбъркайте. Прибавете брашното и ваниловия аромат. Разбъркайте още веднъж много добре. Излейте тестото във форма, подмазана предварително с масло и изпечете при 180 градуса до образуването на коричка (около 20-25 минути). Внимавайте да не предържите сладкиша във фурната и да изсъхне, защото вътрешността трябва да е остане течна или леко "сурова", ако можем така да обясним. Проверете готовността с клечка: ако по нея остане шоколад или трохички, значи десертът е готов.
Нежен кекс с аромат на шоколад. Поднася се студен.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Брауни с шоколад и ягоди
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Студено мляко с шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Лесен домашен сладолед с лайм, мента и шоколад
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Пресни ягоди със захар
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Десерт от печени банани с бисквити, шоколад и сладолед
Коментари към Шоколадов грях