Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадов веган кекс със соево мляко и глазура

Шоколадов веган кекс със соево мляко и глазура

Шоколадов веган кекс със соево мляко и глазура - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама самонабухващо брашно
  • 100 грама кафява захар
  • 100 грама бяла захар
  • 50 грама какао
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 120 грама маргарин
  • 2 супени лъжици бял или ябълков оцет
  • 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
  • 150 милилитра соево мляко (или друго по избор)
  • малини, ягоди, боровинки за сервиране (по желание)

за глазурата:

  • 300 грама пудра захар
  • 150 грама маргарин
  • 2 супени лъжици глюкозен сироп
  • 1 чаена лъжица вряла вода

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 150 градуса и застелете тава, с диаметър 22 сантиметра с хартия за печене.

В купа комбинирайте всички сухи продукти - брашното, захарта, бакпулвера, солта.

Направете 3 дупки в сместа - 1 голяма, 1 средна и 1 малка. В голямата сложете разтопения маргарин (ако не държите кекса да е веган, може да ползвате масло), в средната оцета, а в най-малката ванилията. Залейте със соевото мляко и разбъркайте.

Изсипете сместа в приготвената тавичка и печете 18-20 минути, до суха клечка. Охладете напълно, преди да извадите от формата (ако избързате, рискувате кекса да се разкъса!)

За глазурата с миксер разбийте пудрата захар с маргарина, сиропа и водата.

С получения крем намажете кекса и украсете с плодове по избор.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноАлт. медицинаСоциални грижиНовиниАнкети