Шоколадово суфле с портокал
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 50 грама захар + 2 супени лъжици за поръсване
- 15 грама брашно
- 15 грама царевично нишесте
- 150 грама черен шоколад
- 75 грама масло
- 250 милилитра обезмаслено прясно мляко
- кората на 1 портокал - настъргана
- какао
Начин на приготвяне:
Намазнете с масло малки купички за суфле и ги поръсете с малко захар.
Разделете белтъците от жълтъците на яйцата. Към жълтъците добавете 50 грама захар и разбийте, докато се получи кремообразна смес. Добавете брашното и нишестето и комбинирайте.
Начупете шоколада в купа, която поставете върху тенджера с вода, която ври слабо. След като шоколада се разтопи, добавете маслото и разбъркайте, за да се комбинират. Оставете настрана.
Сложете прясното мляко да заври, след което свалете от котлона и внимателно пресипете към жълтъците на тънка струя с непрекъснато бъркане. След което върнете на котлона и на средна температура гответе, докато крема започне да се сгъстява. Свалете от котлона и добавете шоколадовата смес. Добавете и портокаловите корички и оставете смесете да изстине.
Белтъците разбийте до меки върхове и внимателно и на части пресипете към останалите продукти, като бъркате с шпатула.
Разпределете сместа между подготвените купички, като ги напълните до горе. Печете за 11-12 минути в гореща фурна на 190 градуса. Поръсете с какао и сервирайте суфлето топло.
за framar.bg: Данна Панджарова
източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Как да направите перфектното суфле
- Шоколадова торта-суфле с бисквитена основа (без печене)
- Суфле от крема сирене с мед, лимонова кора и плодове
- Шоколадова торта-суфле без печене
- Шоколадова суфле-торта с карамелени профитероли
- Суфле от моркови и ябълки
- Какаово суфле от обезмаслена извара с мед
- Спондж лимонови суфлета
- Торта-суфле с извара и портокалово покритие
- Пилешко суфле с червен пипер
Коментари към Шоколадово суфле с портокал