Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадово суфле с портокал

Шоколадово суфле с портокал

Шоколадово суфле с портокал - изображение

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 50 грама захар + 2 супени лъжици за поръсване
  • 15 грама брашно
  • 15 грама царевично нишесте
  • 150 грама черен шоколад
  • 75 грама масло
  • 250 милилитра обезмаслено прясно мляко
  • кората на 1 портокал - настъргана
  • какао

Начин на приготвяне:

Намазнете с масло малки купички за суфле и ги поръсете с малко захар.

Разделете белтъците от жълтъците на яйцата. Към жълтъците добавете 50 грама захар и разбийте, докато се получи кремообразна смес. Добавете брашното и нишестето и комбинирайте.

Начупете шоколада в купа, която поставете върху тенджера с вода, която ври слабо. След като шоколада се разтопи, добавете маслото и разбъркайте, за да се комбинират. Оставете настрана.

Сложете прясното мляко да заври, след което свалете от котлона и внимателно пресипете към жълтъците на тънка струя с непрекъснато бъркане. След което върнете на котлона и на средна температура гответе, докато крема започне да се сгъстява. Свалете от котлона и добавете шоколадовата смес. Добавете и портокаловите корички и оставете смесете да изстине.

Белтъците разбийте до меки върхове и внимателно и на части пресипете към останалите продукти, като бъркате с шпатула.

Разпределете сместа между подготвените купички, като ги напълните до горе. Печете за 11-12 минути в гореща фурна на 190 градуса. Поръсете с какао и сервирайте суфлето топло.

за framar.bg: Данна Панджарова
източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти