Шоколадово брауни с бонбони Ferrero Rocher
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша масло
- 450 грама полусладък шоколад, начупен
- 3/4 чаена чаша + 2 супени лъжици брашно
- 5 големи яйца
- 2 чаени чаши кафява захар
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка ванилова паста
- 16 бонбона Фереро Роше
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете с масло квадратна форма за печене с размери 23/33 сантиметра.
- Разтопете маслото в малка тенджера на слаб огън.
- Отдръпнете от котлона и добавете шоколада. Разбъркайте.
- Ако не се разтопи, върнете тенджерата за още 10 секунди на котлона. Оставете настрана, за да се охлади сместа.
- Пресейте брашното в малка купа.
- В средно голяма купа разбийте с миксер яйцата със захарта, солта и ваниловата паста за около 4-5 минути, докато бъркалките започнат да оформят твърди върхове.
- Постепенно добавете шоколадовата към яйчената смес, използвайки шпатула или дървена лъжица.
- Добавете брашното и отново разбъркайте до хомогенна консистенция, без да прекалявате.
- Изсипете тестото в подготвената форма и отгоре разпределете бонбоните. Притиснете ги с пръсти, за да потънат в сместа.
- Печете шоколадовото брауни в продължение на 25 минути, след което го оставете да се охлади напълно.
- Нарежете на квадратчета и поднесете с усмивка.
Да ви е сладко!
Снимки: missrenaissance.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Домашни шоколадови бонбони
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Бонбони орео с шоколад
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
Коментари към Шоколадово брауни с бонбони Ferrero Rocher