Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Домашни шоколадови бонбони с пълнеж от крема сирене и Бейлис

Домашни шоколадови бонбони с пълнеж от крема сирене и Бейлис

Домашни шоколадови бонбони с пълнеж от крема сирене и Бейлис - изображение

Необходими продукти:

  • 100 грама черен шоколад
  • 100 грама крема сирене (филаделфия, маскарпоне, рикота...)
  • 2 супени лъжици пудра захар
  • 1 супена лъжица ликьор Бейлис

 

Начин на приготвяне:

Разтопете 70 грама от шоколада на водна баня. С получената еднородна маса намажете вътрешните страни на силиконови формички (използвайте кулинарна четка за целта) за лед. Приберете в хладилника.

Докато покритието стегне, направете плънката, смесвайки предпочитаното крема сирене с пудрата захар и ликьора.

Извадете формичките от хладилника, напълнете ги с крема, като може да използвате сладкарски шприц или най-обикновена чаена лъжица (не пълнете клетките на съда до горе). Приберете във фризера или хладилната камера.

Разтопете останалия шоколад и го разпределете върху пълнежа - това ще бъде долната част на бонбоните. Заравнете повърхността и отново върнете формата на студено до пълното втвърдяване на продуктите.

Ако не разполагате със специални формички за бонбони и използвате такива за лед, ще ви е по-лесно да извадите съдържанието им, като потопите съда за няколко секунди в гореща вода и тогава да обърнете обратно.

шоколадови бонбони

Да ви е сладко!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиЛайфстайлХранене при...ВидеоИсторияЛеченияДиетиАлтернативна медицинаСпортЕ-тата в хранитеБотаникаПроизводители