Домашни шоколадови бонбони с пълнеж от крема сирене и Бейлис
Необходими продукти:
- 100 грама черен шоколад
- 100 грама крема сирене (филаделфия, маскарпоне, рикота...)
- 2 супени лъжици пудра захар
- 1 супена лъжица ликьор Бейлис
Начин на приготвяне:
Разтопете 70 грама от шоколада на водна баня. С получената еднородна маса намажете вътрешните страни на силиконови формички (използвайте кулинарна четка за целта) за лед. Приберете в хладилника.
Докато покритието стегне, направете плънката, смесвайки предпочитаното крема сирене с пудрата захар и ликьора.
Извадете формичките от хладилника, напълнете ги с крема, като може да използвате сладкарски шприц или най-обикновена чаена лъжица (не пълнете клетките на съда до горе). Приберете във фризера или хладилната камера.
Разтопете останалия шоколад и го разпределете върху пълнежа - това ще бъде долната част на бонбоните. Заравнете повърхността и отново върнете формата на студено до пълното втвърдяване на продуктите.
Ако не разполагате със специални формички за бонбони и използвате такива за лед, ще ви е по-лесно да извадите съдържанието им, като потопите съда за няколко секунди в гореща вода и тогава да обърнете обратно.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Домашни шоколадови бонбони
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Домашни шоколадови пуканки
- Бонбони орео с шоколад
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Какви ползи за здравето крие черния шоколад
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
Коментари към Домашни шоколадови бонбони с пълнеж от крема сирене и Бейлис