Шоколадови трюфели с ядки и какао
Необходими продукти:
200 грама млечен шоколад
60 милилитра течна сметана с висока масленост (33%)
1 жълтък
50 грама масло
1 чаена лъжица ванилова пудра захар
бадеми или други ядки на вкус
какао на прах за овалване на трюфелите
Необходими продукти:
Разбийте сметаната с пудрата захар, жълтъка също разбийте, но отделно.
Начупете шоколада на малки парчета, сложете в купа и го разтопете на водна баня.
Когато свалите от котлона, прибавете сметаната, разтопеното масло и разбийте. Старателно прибавете и жълтъка, разбъркайте.
Приберете сместа в хладилника да 20-30 минути, за да се охлади и да придобие консистенция на пластилин.
След това оформете топчета, в средата им сложете по ядна ядка и оваляйте в какао на прах.
Приберете в хладилника за 1-2 часа, преди да поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни бонбони с тиква
- Трюфели от бял шоколад
- Лимонови трюфели с бял шоколад и кокос
- Трюфели от бял шоколад с кокос, бадеми или захар
- Трюфели от шамфъстък
- Шоколадови трюфели с брашно от елда и сушени сини сливи
- Трюфели с дулсе де лече
- Шоколадови трюфели с кокос и фурми
- Авокадо трюфели с черен шоколад
- Трюфели с вкус и аромат на рози
Коментари към Шоколадови трюфели с ядки и какао