Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадови тарталети с мус и малини

Шоколадови тарталети с мус и малини

Шоколадови тарталети с мус и малини - изображение

Необходими продукти:

  • 50 грама меко масло
  • 40 грама пудра захар
  • 1 жълтък
  • 40 грама какао
  • 75 грама брашно

за плънката:

  • 100 грама шоколад
  • 3 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
  • 40 грама захар на кристали
  • 16 малини

Начин на приготвяне:

Направете шоколадовото тесто, като поставите маслото и пудрата захар в купа, разбъркайте с лъжица. Добавете жълтъка и продължете да бъркате до гладкост. Пресейте брашното с какаото и оформете тесто, което увийте във фолио и охладете за 20 минути.

Загрейте фурната на 180 градуса (ако ползвате вентилатор, намалете температурата на 160 градуса).

Намажете 4 отделни малки форми за тарталети с масло и разпределете тестото между тях. Притиснете с пръсти добре по дъното и стените и охладете във фризер за 10 минути.

Във всяка сложете лист хартия за печене и отгоре сложете зърна по избор - ориз или боб (това ще предотврати надуването на коричката). Печете за 10 минути и извадете зърната с помощта на хартията, след което върнете за още 5 минути тарталетите да се допекат.

Направете пълнежа - разтопете шоколадов купа на водна баня. Белтъците разбийте на сняг, като по време не разбъркването добавите захарта на части.

Жълтъците смесете с охладения шоколад и разбъркайте, след което започнете внимателно да добавяте белтъците в шоколадовата смес, като бъркате със силиконова шпатула.

Разпределете половината от муса между шоколадовите тарталети и отгоре поставете няколко малинки, след което покрийте с останалия шоколадов крем.

Печете за 12 минути, след което сервирайте с бита сметана и още малинки.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти