Пясъчни тарталетки с крем маскарпоне
Необходими продукти
За пясъчното тесто:
100 грама масло
150 грама висококачествено брашно
1 белтък
бакпулвер
50 грама пудра захар
За крема:
200 грама маскарпоне
50 милилитра сметана (течна с 33% масленост)
50 грама пудра захар
Начин на приготвяне:
Пясъчното тесто направете, смесвайки маслото (със стайна температура) с останалите съставки: брашното, белтъка, пудрата захар и бакпулвера.
Заготовката приберете в хладилника за 25 минути.
Когато я извадите, разточете пласт, от който изрежете кръгчета с чаша (диаметърът да не бъде повече от 5 сантиметра). Сложете ги в хартиени формички за мъфини (може да са също силиконови, керамични или други). Изпечете ги за 8 минути във фурната при 200 градуса. Изчакайте да се охладят.
Междувременно направете маскарпоне крема, разбивайки сиренето със сметаната и захарта.
С малка лъжичка или шприц напълнете пясъчните купички и украсете с пресни сезонни плодове.
Добър апетит!
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
- Сиропирани дюли с крем маскарпоне
- Кремчета с маскарпоне, дулсе де лече и банани
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Бананов крем с маскарпоне (за торти и сладкиши)
- Италиански пурички каноли Сицилиани с крем от маскарпоне, рикота и шоколад
- Медени пържоли в маскарпоне сос
- Солени кошнички с маскарпоне и запечени домати
Коментари към Пясъчни тарталетки с крем маскарпоне