Тарталети с лук и сирене Фета
Необходими продукти:
1 опаковка готово пясъчно тесто
2 глави червен лук
150 грама сирене Фета
2 яйца
6-7 клонки прясна или сушена мащерка
125 мл гъста сметана
1 с. л. зехтин
1/4 ч. л. прясносмлян черен пипер
1/ ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната на 180 градуса. Лука нарежете на полукръгчета и го запържете в нагорещения зехтин до златисто. Към него добавете листа мащерка, сол, пипер и свалете от огъня.
Нарежете сиренето Фета на малки парчета.
Разточете тестото тънко и с помощта на чаша изрежете кръгчета от него. Всяко едно от тях поставете във формички за печене.
Разбийте яйцата със сметаната (с миксер) до получаване на еднородна смес, прибавете солта и пипера.
В тестото (сложено във формичките) сложете малко от запържения лук и от нарязаното сирене. След това залейте със сместа от яйцата и сметаната (да покрие лука и сиренето), печете 10-12 минути.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Солени тарталети с шунка и сушени домати
- Питки-тарталети с пушено сирене, чесън и магданоз
- Тарталети с извара, домати и маслини
- Плодови тарталети с бутер тесто и сладолед
- Маслена кора за пайове и тарталети
- Тарталети с домати и моцарела
- Тарталети с меден крем и банани
- Пясъчни тарталетки с крем маскарпоне
- Шоколадови тарталетки с карамел
- Шоколадови тарталети с орехов пълнеж и карамел
Коментари към Тарталети с лук и сирене Фета