Кошнички с гъби, лук и кашкавал
Необходими продукти:
200 грама масло
1,5 чаена чаша заквасена сметана
1/2 чаена лъжица сода
1 - 2 чаени чаши брашно
1 килограм пресни гъби
3 глави лук
3 супени лъжици олио
200 грама кашкавал
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Тестото. Настържете маслото на едро и го смесете с брашното, след това стрийте с ръце, за да се получат трохи. Смесете 1/2 чаша от сметаната със содата, сложете сол, разбъркайте и прибавете към трохите. Месете тестото, докато спре да се лепи по ръцете. Когато е готово, го разпределете в подмазани с олио подходящи формички и оставете за известно време.
Направете плънката. Измийте гъбите, подсушете ги, нарежете на плочки и пуснете за кратко в подсолена вода. Нарежете лука на кубчета и го изпържете заедно с гъбите в нагорещено олио. Сложете сол и пипер на вкус. Добавете останалата сметана и разбъркайте всичко.
Напълнете подготвените формички с гъбената смес и изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на около 20 - 25 минути. Малко преди да изключите фурната, поръсете кошничките с кашкавал и върнете обратно да се запекат до златисто.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Свинско с гъби в сметана
- Зимна припънка, Зимненка
- Гъби портобело
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
Коментари към Кошнички с гъби, лук и кашкавал