Солени тарталети с шунка и сушени домати
Необходими продукти:
- 280 грама тесто за пай
- 1 цяло яйце и 1 жълтък
- 100 милилитра крем фрайче
- 1/2 чаена лъжица горчица
- 1 супена лъжица босилек
- 20 грама шунка, нарязана на ситно
- 25 грама сушени домати, нарязани
- 40 грама настърган чедър
- зелена салата за сервиране
Начин на приготвяне:
Използвайте 4 малки формички за тарталети с диаметър 10 сантиметра.
Разточете тестото и изрежете малко по-големи кръгове от формите. Сложете ги във формичките и облепете по стените и дъното им, като излишъка изрежете. Надупчете с вилица и замразете за 10 минути.
Сложете върху всяко тесто парче пергаментова хартия и напълнете с бобени зърна. Изпечете по този начин на 200 градуса за 12 минути. Охладете и допечете без зърната и хартията за още 5 минути.
Изкарайте от фурната охладете за 5 минути и направете малко кръстче в центъра на всеки блат.
Разбийте яйцето и жълтъка с крема фрайче, добавете и горчицата. Сложете босилека, подправете и разбъркайте отново.
Намалете фурнта на 170 градуса.
Разпределете в тарталетите шунката и сушените домати, а отгоре излейте яйчната смес. Поръсете с чедър и печете за 15-20 минути. Сервирайте тарталетите топли със зелена салата.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Шоколадови тарталетки с карамел
- Пясъчни тарталетки с крем маскарпоне
- Питки-тарталети с пушено сирене, чесън и магданоз
- Тарталети с извара, домати и маслини
- Тарталетки и бисквитки от маслено ябълково тесто с канела
- Плодови тарталети с бутер тесто и сладолед
- Маслена кора за пайове и тарталети
- Тарталети с домати и моцарела
- Тарталети с меден крем и банани
- Шоколадови тарталети с орехов пълнеж и карамел
Коментари към Солени тарталети с шунка и сушени домати