Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Сурови тарталети със смокини, шамфъстък и боровинки

Сурови тарталети със смокини, шамфъстък и боровинки

Сурови тарталети със смокини, шамфъстък и боровинки - изображение

Необходими продукти:

за основата:

  • 8 сушени смокини, накиснати
  • 4 фурми, накиснати
  • 1 чаена чаша шамфъстък
  • 1/4 чаена чаша настърган кокос
  • щипка хималайска сол

за пълнежа:

  • 1 чаена чаша сурово кашу
  • 1/4 чаена чаша разтопено кокосово масло
  • 1/4 чаена чаша кленов сироп
  • 1/4 чаена чаша боровинки
  • 3 капки етерично масло от лавандула (за хранителни цели)
  • щипка ванилия на прах

Начин на приготвяне:

Поставете всички основни съставки в кухненски робот и ги блендирайте докато се съчетаят добре. Трябва да получите леко лепкава текстура. Притиснете сместа по дъното и стените на силиконови форми за мъфини и приберете във фризера.

Продуктите за пълнежа смелете в блендер, докато се получи гладък крем. Пробвайте вкуса и ако има нужда, добавете още кленов сироп или ароматизатори.

Прехвърлете крема в купа с капак и приберете в хладилника за 20 минути.

Извадете замразената основа от фризера и изкарайте кошничките от формите.

Напълнете формичките с крема и декорирайте по избор. Съхранявайте във фризера или хладилника.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: rawfoodrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти