Шоколадови сладки със сусам и тахан
Необходими продукти
- 250 грама шоколад, настърган на едро
- 2 супени лъжици масло
- 3 супени лъжици тахан
- 2/3 чаени чаши брашно
- 1/2 чаена лъжица бакпулвер
- 1/2 чаена лъжица сол
- 2 яйца
- 3/4 чаени чаши кафява захар
- 1 чаена лъжица ванилия
- 1/2 чаена чаша опечени сусамови семена
Начин на приготвяне
Сложете шоколада и маслото в малка тенджера. Разтопете ги на ниска температура, като през това време разбърквате. Свалете от котлона, добавете тахана и разбъркайте отново. Оставете тенджерата настрани.
В малка купа смесете брашното, бакпулвера и солта.
В друг съд разбийте яйцата с миксер. Добавете към тях захарта и ванилията. Постепенно изсипете шоколада и сместа с брашното. Разбърквайте, за да се получи гъстo тесто. Покрийте съда и го оставете в хладилник за около 30 минути.
Предварително загрейте фурната до 180 градуса. Сложете хартия за печене в тава. Оформяйте малки топчици от готовото тесто и ги овалвайте в сусамовите семена. Наредете ги върху тавата, като оставяте разстояние между сладките.
Печете около 10 минути в предварително загрятата фурна. Оставете готовите сладки да се охладят, преди да поднесете. Да ви е сладко!
Източник: diabeticlivingonline.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО ДЖИ ПОДХРАНВАЩО БЕБЕШКО ОЛИО ЗА ТЯЛО 200 мл
АЮГЛОУ МАСЛО 10 мл WELEX LABORATORIES
СУСАМОВО МАСЛО ТЕЧНО 250 мл БАЛЧО
БЕЛЕН СУСАМОВ ТАХАН 250 г ЗЕМЕЛА
БИОХЕРБА МАСЛО ЗА ИЗТОЩЕНА КОСА 50 мл
ОМЕГА МАСЛО 250 мл ЗДРАВНИЦА
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Хората, болни от рак, трябва да избягват шоколада
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Погача за прощъпулник
Коментари към Шоколадови сладки със сусам и тахан