Шоколадови сладки със сусам и тахан

Необходими продукти
- 250 грама шоколад, настърган на едро
- 2 супени лъжици масло
- 3 супени лъжици тахан
- 2/3 чаени чаши брашно
- 1/2 чаена лъжица бакпулвер
- 1/2 чаена лъжица сол
- 2 яйца
- 3/4 чаени чаши кафява захар
- 1 чаена лъжица ванилия
- 1/2 чаена чаша опечени сусамови семена
Начин на приготвяне
Сложете шоколада и маслото в малка тенджера. Разтопете ги на ниска температура, като през това време разбърквате. Свалете от котлона, добавете тахана и разбъркайте отново. Оставете тенджерата настрани.
В малка купа смесете брашното, бакпулвера и солта.
В друг съд разбийте яйцата с миксер. Добавете към тях захарта и ванилията. Постепенно изсипете шоколада и сместа с брашното. Разбърквайте, за да се получи гъстo тесто. Покрийте съда и го оставете в хладилник за около 30 минути.
Предварително загрейте фурната до 180 градуса. Сложете хартия за печене в тава. Оформяйте малки топчици от готовото тесто и ги овалвайте в сусамовите семена. Наредете ги върху тавата, като оставяте разстояние между сладките.
Печете около 10 минути в предварително загрятата фурна. Оставете готовите сладки да се охладят, преди да поднесете. Да ви е сладко!
Източник: diabeticlivingonline.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПАЛМЪРС ОЛИО ЗА ТЯЛО 150 мл
МАКЕДА БОТАНИКС ОЛИО ПРИ КОСОПАД 30 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ЗА МАСАЖ 50 мл
ЛАДРОМЕ РОЛ ОН С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА УМСТВЕНА ЕНЕРГИЯ 10 мл
НовЧЕРЕН СУСАМ 100 гр. ЗДРАВНИЦА
РЕВУЛЗОФИТ БИЛКОВ КРЕМ 35 мл ПАШКУЛЕВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Сусам
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Шоколадов кекс Нутела от две съставки
Коментари към Шоколадови сладки със сусам и тахан