Шоколадови ментови бисквити

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша масло
- 1/2 чаена чаша захар на кристали
- щипка сол
- 1 жълтък
- 1/2 чаена лъжица екстракт от мента
- 1 чаена чаша брашно
- 1/4 чаена чаша какао
- 220 грама капки черен шоколад
- 220 грама капки млечен шоколад
Начин на приготвяне:
Оставете тестото на стайна температура, докато омекне, след което го разбийте с миксер за 30 секунди, добавете захарта и солта. След като се комбинират прибавете жълтъка и екстракта от мента.
Сложете брашното и какаото. Тестото изсипете върху фолио и оформете стегнато руло, което увийте във фолиото. Охладете за 2 часа, докато стегне.
Нарежете на тънки филийки (около 5-6 милиметра) и ги подредете в тава, застлана с пекарска хартия. Печете на 190 градуса за около 7-8 минути. Охладете бисквитките върху решетка.
Разтопете двата вида шоколад и ги разбъркайте заедно, потопете бисквитките в шоколада и оставете да стегнат върху пергаментова хартия. Поднесете с любима напитка.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА КУТИЯ С БИСКВИТИ
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ШОКОЛАД 300 мл
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Преслава Велкова: Ръчният шоколад If You говори вместо вас
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
Коментари към Шоколадови ментови бисквити