Шоколадови бонбони с овесени ядки и лешници
Необходими продукти:
4 супени лъжици овесени ядки
1 супена лъжица масло
2 супени лъжици захар
4 супени лъжици цели лешници
100 грама черен шоколад
100 грама млечен шоколад (може да използвате бял)
подходяща силиконова форма с малки "гнезда"
Начин на приготвяне:
Разтопете черния шоколад на водна баня го разпределете във формичките, в които ще правите бонбоните. Оставете го да стегне, а през това разтопете маслото на бавен огън, прибавете захарта и разбъркайте старателно.
Щом сладките кристалчета се разтопят, сложете в овесените ядки и натрошените лешници. Нека комбинацията остане на огън, докато се карамелизира при непрекъснато бъркане.
Внимавайте маслото да не загори.
Разпределете сместа във формичките.
Разтопете млечния шоколад на водна баня и с него залейте пълнежа от ядки.
Приберете формата в хладилника, за да стегнат бонбоните.
Може да ги украсите с ивици разтопен шоколад, да увиете във фолио, да подредите в кутия...
Добър апетит!
Снимка: kulinarnyj-recept.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО ЦВЕТЕН МЕД С ЛЕШНИЦИ 240 г 040525 FAMILLE MARY
НУКС МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО - ЗЛАТНИ ЧАСТИЦИ - 50 мл.
ДЖОРДЖ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 24/7 SILVER 50 мл
Безплатна доставка за България!ФЛОРАС СИКРЕТ БИЛКОВ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ BALANCE & MOISTURE 30 мл
КРЕМ ЛЕШНИК И КАКАО 160 г ЗДРАВНИЦА
ПРАНАРОМ МАСЛО ОТ ЛЕШНИК 50 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Лешник - ползи и вреди
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Домашни шоколадови бонбони
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Лешниково мляко – хранителен състав и ползи за здравето
- Студено мляко с шоколад
- Овесено мляко
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
Коментари към Шоколадови бонбони с овесени ядки и лешници