Шоколадови бонбони с овесени ядки и лешници

Необходими продукти:
4 супени лъжици овесени ядки
1 супена лъжица масло
2 супени лъжици захар
4 супени лъжици цели лешници
100 грама черен шоколад
100 грама млечен шоколад (може да използвате бял)
подходяща силиконова форма с малки "гнезда"
Начин на приготвяне:
Разтопете черния шоколад на водна баня го разпределете във формичките, в които ще правите бонбоните. Оставете го да стегне, а през това разтопете маслото на бавен огън, прибавете захарта и разбъркайте старателно.
Щом сладките кристалчета се разтопят, сложете в овесените ядки и натрошените лешници. Нека комбинацията остане на огън, докато се карамелизира при непрекъснато бъркане.
Внимавайте маслото да не загори.
Разпределете сместа във формичките.
Разтопете млечния шоколад на водна баня и с него залейте пълнежа от ядки.
Приберете формата в хладилника, за да стегнат бонбоните.
Може да ги украсите с ивици разтопен шоколад, да увиете във фолио, да подредите в кутия...
Добър апетит!
Снимка: kulinarnyj-recept.ru

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС НУТТА МИКС 250 гр.
КРЕМ ЛЕШНИК И КАКАО 160 г ЗДРАВНИЦА
СОУ СИМПЪЛ КОМПЛЕКТ НАТУРАЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ЛИЦЕ 50+
НовОСТРОВИТ ЛЕШНИКОВ КРЕМ 400 г
ЛЕШНИКОВ КРЕМ 160 г ЗДРАВНИЦА
НУКС PRODIGIEUX МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ, ТЯЛО И КОСА 100 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Лешник - ползи и вреди
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Бонбони орео с шоколад
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Домашни шоколадови бонбони
- Разтоварващ ден с овесена каша
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
Коментари към Шоколадови бонбони с овесени ядки и лешници