Шоколадови бонбони от сурови ядки и кокос
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша кокосово масло
- 1 чаена чаша смляна месеста част от кокосов орех
- 1/4 чаена чаша какао (сурово) на прах
- 1/3 чаена чаша мед (течен), кленов сироп или подсладител по ваш избор
- 1/2 чаена чаша смлени или натрошени бадеми (сурови и безсолни)
- 1 1/2 чаени чаши натрошени или смлени лешници (сурови и безсолни)
За глазурата:
- 1/4 чаена чаша кокосово масло
- 1/2 чаена чаша сироп по избор
- 1/2 чаена чаша какао
Начин на приготвяне:
Първо направете глазурата, смесвайки кокосовото масло със сиропа и какаото. Затоплете комбинацията и свалете от котлона.
В отделен съд пригответе кокосовото тесто за бонбоните. Към маслото от екзотичния плод добавете месестата част, която преди това сте настъргали. Следват какаото, кленовия сироп или предпочитан от вас подсладител и накрая двата вида сурови ядки.
Оформете топчета от вкусната комбинация, които приберете в хладилника за около час и половина.
Когато извадите бонбоните, потопете ги в кокосово-шоколадовата глазура и върнете обратно на студено, докато покритието се втвърди.
След това почерпете :)
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jrati.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Кедър
- Домашни шоколадови бонбони
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Кои ядки ще ви помогнат да отслабнете?
- Бонбони орео с шоколад
- Бразилските ядки подобряват шансовете за зачеване
- Сурови бонбони с цвекло и спанак
Коментари към Шоколадови бонбони от сурови ядки и кокос