Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Шоколадови барчета с млечен крем

Шоколадови барчета с млечен крем

Шоколадови барчета с млечен крем - изображение

Необходими продукти:

  • 3 белтъка
  • 3 3/4 чаени чаши захар
  • 1/4 чаена лъжица морска сол
  • 1/4 чаена лъжица крем тартар или 1 1/2 чаена лъжица лимонов сок
  • 1 чаена чаша сметана
  • 1/4 чаена чаша прясно мляко
  • 1/8 чаена лъжица ванилов екстракт
  • 200 грама шоколад
  • 1/2 чаена чаша кокосово масло

Начин на приготвяне:

Застелете малка квадратна тавичка с хартия за печене по дъното и стените.

Сложете купа на водна баня с поставена топка фолио в тенджерата, за да предотвратите допира на купата до водата по-късно. Оставете водата да заври, след което намалете температурата, за да къкри.

Комбинирайте белтъците, захарта, крема тартар и солта с миксер, след което поставете купата върху приготвената тенджера и на водна баня, като бъркате с шпатула непрекъснато за около 6-7 минути, докато започне крема да се сгъстява. Когато температурата достигне 83 градуса свалете от котлона и продължете да разбърквате, докато се получи крем с твърди върхове - около 5 минути.

Разбийте сметаната с ванилията докато стане пухкава. Пресипете при яйчния крем и разбъркайте до гладка смес с помощта на шпатула, прибавете кокосовите стърготини.

Прехвърлете крема в подготвената тавичка, покрийте с фолио и оставете да се замразява за една нощ.

На следващия ден нарежете на 9 квадрата и отново приберете в хладилник.

Разтопете шоколада на водна баня, като към него добавите кокосовото масло. Оставете настрана, за да се охлади и потопете млечните квадрати в него.

Поставете ги върху кухненска хартия и отново приберете във фризера, докато шоколадът стегне.

Сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноРецептиНовиниХранене при...Храни и ястияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиИсторияАлт. медицинаТестовеВидеоСъставкиЛеченияДиетиСпортЕ-тата в хранитеБотаникаПроизводители