Шоколадова торта без брашно
Необходими продукти за 4 порции:
6 яйца
150 грама захар
50 грама какао
200 грама сметана (20% масленост)
200 грама шоколад (75%)
20 грама масло
Начин на приготвяне:
Първо направете шоколадовата смес. За целта разбийте белтъците до получаване на пяна, след това добавете към нея половината от захарта. В друг съд разбийте жълтъците с другата половина захар и какаото. Смесете ги.
Покрийте дъното на тава със сладкарска хартия, намазана с масло, върху нея разпределете равномерно полученото "тесто". Печете около 30 минути при 180 градуса, след това охладете и разрежете на 4 еднакви блата.
Следва направата на крема. Оставете сметаната да кипне и в нея сложете парчетата шоколад, разбъркайте и изчакайте, докато шоколадът се разтопи. Разбъркайте отново и ще получите шоколадов крем.
Идва ред на оформянето на тортата. Подредете блатовете един върху друг, слагайки помежду им от крема. Оставете тортата за 1 час в хладилник, след това извадете, нарежете и се насладете на страхотния й вкус!
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с маслен крем
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Шоколадова торта с крем и глазура ганаш
- Шоколадова торта с извара и кокос
- Шоколадова торта без яйца
- Шоколадова торта с лешници и карамелен крем
Коментари към Шоколадова торта без брашно