Шоколадова паста с банани и ядки
Необходими продукти:
5 банана
200 грама шоколад (млечен или черен по избор)
100 милилитра портокалов сок
изпечени орехови или други ядки по ваш избор и на вкус
5 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
Обелете бананите и ги пюрирайте с помощта на пасатор. Прехвърлете в тенджера и към плодовете прибавете захарта и сока от портокал. Поставете съда на котлона и нека се вари в продължение на 5 минути, като през това време разбърквайте.
След това начупете шоколада на парчета и го сложете в тенджерата при пюрето.
Бъркайте старателно, докато сместа стане еднородна. Тогава прибавете изпечените и натрошени ядки и свалете съда от котлона и разпределете крема в бурканчета. Щом съдържанието им се охлади достатъчно, приберете ги в хладилника.
Може да намажете филия хляб с готовата паста, да използвате за плънка на кексчета или като крем за торти и сладкиши.
Добър апетит!
Снимка: rutxt.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
- Шоколадов крем за торта (2 варианта)
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадов крем с банан и авокадо
- Шоколадов мус с бита сметана
- Баварски крем с бял шоколад
- Шоколадов мус с чили
- Бейлис шоколадов мус
- Експресен млечен шоколадов мус
- Мус от бял шоколад с Бейлис
Коментари към Шоколадова паста с банани и ядки