Шишчета с пилешко и патладжан
Необходими продукти:
- 450 грама горни пилешки бутчета, нарязани на парченца
- 1 среден патладжан, нарязан на 3 сантиметрови кубчета
- 6 листа къри
- 1/3 чаена чаша маринован патладжан от буркани
- 3 супени лъжици гарам масала
- 1 скилидка чесън - смачкана
- 4 сантиметра корен джинджифил, настърган
- 1/4 чаена чаша олио
за дресинга:
- 1/3 чаена чаша кисело мляко
- 1/2 връзка кориандър
- сокът на 1 лимон
- 1 стрък зелен лук
Начин на приготвяне:
В блендер смелете всички продукти за дресинга до гладка еднородна смес. Прехвърлете в купичка.
Наредете на шишчета месото и патладжана, като ги редувате.
В хаванче намачкайте 3 листа от къри заедно с гарам масала, чесън, джинджифил и олиото. Добавете маринования патладжан и намачкайте всички продукти.
С получения сос намажете шишчетата.
Изпечете на скара за 12-15 минути, до готовност
Останалите листа къри също изпечете на скарата, докато станат хрупкави - около 4 минути.
Сервирайте шишчетата върху листенцата къри и с млечния сос.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Задушено пиле с картофи
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Месо на токачка
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
Коментари към Шишчета с пилешко и патладжан