Шаран във фолио с лук, нар и орехи

Необходими продукти:
1 средно голям шаран
1/2 чаена чаша счукани орехови ядки
2 глави лук
1 чаена чаша зърна от нар
1/4 чаена лъжица смляна канела
сол и смлян червен пипер на вкус
1 супена лъжица зехтин
3 зрънца карамфил
Начин на приготвяне:
Почистете рибата, измийте я под течаща студена вода и натрийте със сол. Оставете да престои 30 минути.
Обелете лука и го смелете заедно с орехите с помощта блендер. След това прибавете зърната нар и разбъркайте.
Намажете шарана със зехтин и сложете върху лист фолио. Напълнете с получената ароматна комбинация, увийте във фолиото и поставете за 15 минути във фурната, която предварително загрейте до 190 градуса.
След това развийте покритието и оставете рибата да се пече още 5-10 минути, докато се образува златиста коричка.
Добър апетит!
Снимка: eda.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Шаран див
- Шаран с лук, гъби и кашкавал
- Рецепти за пълнен шаран с кромид и с праз лук
- Шаран с гъби и маринован лук
- Печен шаран с картофи в сметанов сос с кашкавал
- Печен шаран с моркови, див копър и праз
- Маринован печен шаран с кисело зеле
- Пържен цял шаран с лук
- Желиран шаран с мед и стафиди
- Шаран с чеснова хлебна коричка
Коментари към Шаран във фолио с лук, нар и орехи