Чушки с царевица в доматен сос

Необходими продукти:
300-400 грама сладки чушки
700 грама консервирана царевица или зърната от 4-5 кочана сварена
4 супени лъжици доматено пюре
1 глава лук
20 грама масло
100 милилитра вода
5 супени лъжици нарязан магданоз
2-3 скилидки чесън по желание
сол и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно и го изсипете в съд, в който сте сгорещили маслото. Когато се изпържи до златисто, добавете нарязаните на полукръгчета чушки и оставете да се задушават около 20 минути.
Прибавете доматеното пюре, а 10 минути по-късно и царевичните зърна. Налейте водата, сложете и подправки на вкус. Нека всичко се задушава в продължение на половин час, след което поръсете с магданоза и добавете чесъна. Затворете съда с капак за известно време, за да може салатата да поеме всички вкусове и аромати.
Поднесете я студена.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
ФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 250 мл
АМРИТА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЛЮТА ЧУШКА 330 мл
НЕВРАКСИЛ гел 100 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Люти чушки Халапеньо - полезни свойства и противопоказания
- Пълнени постни чушки
- Пиле с червени чушки и сос от три вида пипер
- Задушено пилешко с чушки, домати и бяло вино
- Мариновани печени чушки с чесън, босилек и копър
- Пълнени сурови чушки с извара, сметана и чесън
- Пържени чушки с чесън и магданоз
Коментари към Чушки с царевица в доматен сос