Чувалчета от палачинки, пълни с гъби и лук
Необходими продукти:
500 милилитра прясно мляко
2 яйца
0,5 чаена лъжица сол
0,5 чаена чаша растително олио
160 грама брашно
1 чаена лъжица гъбена подправка
За плънката:
500 грама замразени или консервирани гъби
3 глави лук
олио
черен пипер
сол
За украса:
зелен лук или магданоз
Начин на приготвяне:
Размразете гъбите, отцедете водата, нарежете ги на кубчета. Лука нарежете на ситно. Изсипете гъбите в нагорещен тиган без мазнина и нека водата се изпари, докато бъркате. След това добавете мазнината и изпържете гъбите до полуготовност. Към тях прибавете нарязания лук, сол и черен пипер на вкус. Пържете до готовност.
Получената плънка изсипете върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина.
Направете палачинките. Разбийте яйцата със солта, налейте млякото, олиото, изсипете брашното, сложете подправката. Разбийте всичко добре. От полученото тесто изпечете палачинки и ги оставете да изстинат.
Когато това стане, в средата на всяка сложете от гъбената плънка. Съберете краищата, оформяйки чувалчета, които завържете с пера зелен лук или стръкчета магданоз. Ако нямате помощник при завързването, закрепете палачинките с помощта на клечки за зъби, след което завържете с лука.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ФИТНЕС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 800 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Палачинките на баба
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Рулца от палачинка с котидж сирене, шунка и сьомга
- Палачинкови рулца с пушена сьомга и солен млечен крем
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Мини палачинки с домашно ягодово сладко
Коментари към Чувалчета от палачинки, пълни с гъби и лук