Чувалчета от палачинки, пълни с гъби и лук

Необходими продукти:
500 милилитра прясно мляко
2 яйца
0,5 чаена лъжица сол
0,5 чаена чаша растително олио
160 грама брашно
1 чаена лъжица гъбена подправка
За плънката:
500 грама замразени или консервирани гъби
3 глави лук
олио
черен пипер
сол
За украса:
зелен лук или магданоз
Начин на приготвяне:
Размразете гъбите, отцедете водата, нарежете ги на кубчета. Лука нарежете на ситно. Изсипете гъбите в нагорещен тиган без мазнина и нека водата се изпари, докато бъркате. След това добавете мазнината и изпържете гъбите до полуготовност. Към тях прибавете нарязания лук, сол и черен пипер на вкус. Пържете до готовност.
Получената плънка изсипете върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина.
Направете палачинките. Разбийте яйцата със солта, налейте млякото, олиото, изсипете брашното, сложете подправката. Разбийте всичко добре. От полученото тесто изпечете палачинки и ги оставете да изстинат.
Когато това стане, в средата на всяка сложете от гъбената плънка. Съберете краищата, оформяйки чувалчета, които завържете с пера зелен лук или стръкчета магданоз. Ако нямате помощник при завързването, закрепете палачинките с помощта на клечки за зъби, след което завържете с лука.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Палачинките на баба
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Солени палачинки с лапад, сирене и копър
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Палачинки от коприва с прясно мляко
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Мини палачинки с домашно ягодово сладко
- Креп Сюзет - френски десерт от палачинки фламбе с портокалово-конячен сос
Коментари към Чувалчета от палачинки, пълни с гъби и лук