Чийзкейк с праскови и вино Просеко
Необходими продукти:
- 285 грама обикновени маслени бисквити
- 6 супени лъжици масло, разтопено
- 2 меки праскови, нарязани на едро и 4-5 нарязани на тънки полумесеци
- 4 пакетчета желатин
- 240 милилитра студена вода
- 900 грама крема сирене
- 1 1/4 чаена чаша + 2/3 чаена чаша захар
- 1 чаена лъжица ванилия
- 1 чаена лъжица лимонов сок
- 1/2 чаена чаша сметана
- 2 капки оранжева хранителна боя
- 2/3 чаена чаша гореща вода
- 1 чаена чаша вино Просеко
Начин на приготвяне:
Намазнете и застелете с хартия за печене дъното на тавичка с падащи страни. Облепете и стените, като използвате отделна дълга ивица пергамент, за да не се деформира сладкишът.
Бисквитите смелете с разтопеното масло и изсипете в тавичката. Притиснете плътно по дъното и приберете във фризер за 10 минути.
През това време смелете на пюре едро нарязаните праскови и стрийте през цедка, за да се получи гладка каша.
В малка купичка комбинирайте 1/2 чаена чаша студена вода с 2 пакетчета желатин. Оставете за 5 минути, след което затоплете за 20-30 секунди в микровълнова, докато желатинът се разтопи.
Разбийте крема сиренето с 1 1/4 чаена чаша захар, ванилията и лимоновия сок. Когато получите гладък крем, добавете сметаната и желатина. Разбъркайте за още 2-3 минути с миксер.
Половината от крема сложете върху бисквитения блат, изравнете и замразете за 10 минути.
Пюрето от праскови смесете с останалия крем, добавете хранителната боя, за да подсилите цвета, и изсипете върху чийзкейка. Отново приберете във фризер за още 10 минути.
През това време пригответе останалия желатин по същия начин. Добавете към него горещата вода, останалата захар (2/3 чаена чаша) и разбъркайте, за да се разтворят кристалчетата. Внимателно сипете виното и разбъркайте, за да се комбинират. Охладете за 5 минути, като отстраните пяната, която се е образувала по повърхността на течността.
Подредете в кръг прасковите върху чийзкейка, като плътно покриете цялата повърхност.
Полейте внимателно с половината от желатиновата течност и охладете в хладилник за 30 минути, след което сложете останалата. Приберете за минимум 6 часа в хладилник.
Свалете стените на съда, отлепете хартията и сервирайте ефектния чийзкейк.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЛУКУМА прах 150 г
МАНУКА ДОКТОР ПОДМЛАДЯВАЩО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ 25 мл
КИНЕТИКС ЛОСИОН ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО ПРАСКОВА И БЕРГАМОТ 250 мл
ГАНЧЕВ НЕКТАР ОТ ПРАСКОВИ 750 мл
КИНЕТИКС ЛОСИОН ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО БОРОВИНКА И ПРАСКОВА 250 мл
ХИП ИНСТАНТНА КАША С БАНАН И ПРАСКОВА 250 г 2973
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Чийзкейк в чашка
- Праскова
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Класически чийзкейк с ягодово сладко
- Шоколадов чийзкейк с крема сирене без печене
- Лесен теменужен чийзкейк без печене
- Нектарина - какви ползи крие за здравето
- Чийзкейк от яйца, крема сирене и бял шоколад
- Маскарпоне сладолед с праскови и натрошени бишкоти
Коментари към Чийзкейк с праскови и вино Просеко