Чийзкейк с праскови и вино Просеко

Необходими продукти:
- 285 грама обикновени маслени бисквити
- 6 супени лъжици масло, разтопено
- 2 меки праскови, нарязани на едро и 4-5 нарязани на тънки полумесеци
- 4 пакетчета желатин
- 240 милилитра студена вода
- 900 грама крема сирене
- 1 1/4 чаена чаша + 2/3 чаена чаша захар
- 1 чаена лъжица ванилия
- 1 чаена лъжица лимонов сок
- 1/2 чаена чаша сметана
- 2 капки оранжева хранителна боя
- 2/3 чаена чаша гореща вода
- 1 чаена чаша вино Просеко
Начин на приготвяне:
Намазнете и застелете с хартия за печене дъното на тавичка с падащи страни. Облепете и стените, като използвате отделна дълга ивица пергамент, за да не се деформира сладкишът.
Бисквитите смелете с разтопеното масло и изсипете в тавичката. Притиснете плътно по дъното и приберете във фризер за 10 минути.
През това време смелете на пюре едро нарязаните праскови и стрийте през цедка, за да се получи гладка каша.
В малка купичка комбинирайте 1/2 чаена чаша студена вода с 2 пакетчета желатин. Оставете за 5 минути, след което затоплете за 20-30 секунди в микровълнова, докато желатинът се разтопи.
Разбийте крема сиренето с 1 1/4 чаена чаша захар, ванилията и лимоновия сок. Когато получите гладък крем, добавете сметаната и желатина. Разбъркайте за още 2-3 минути с миксер.
Половината от крема сложете върху бисквитения блат, изравнете и замразете за 10 минути.
Пюрето от праскови смесете с останалия крем, добавете хранителната боя, за да подсилите цвета, и изсипете върху чийзкейка. Отново приберете във фризер за още 10 минути.
През това време пригответе останалия желатин по същия начин. Добавете към него горещата вода, останалата захар (2/3 чаена чаша) и разбъркайте, за да се разтворят кристалчетата. Внимателно сипете виното и разбъркайте, за да се комбинират. Охладете за 5 минути, като отстраните пяната, която се е образувала по повърхността на течността.
Подредете в кръг прасковите върху чийзкейка, като плътно покриете цялата повърхност.
Полейте внимателно с половината от желатиновата течност и охладете в хладилник за 30 минути, след което сложете останалата. Приберете за минимум 6 часа в хладилник.
Свалете стените на съда, отлепете хартията и сервирайте ефектния чийзкейк.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ВИТАМИН B17 АМБРОЗИЯ капсули * 60
БЕТИНА БАРТИ ПРАСКОВА ГЕЛ ЗА ВАНА И ДУШ 500 мл
НовРОЗЕДА МАСЛО ОТ ПРАСКОВЕНИ ЯДКИ 50 мл
ОЛ НУТРИШЪН КОНФИТЮР ПРАСКОВА 1 кг
ЛОВАРЕ ЧАЙ PASSION FRUIT филтър * 24
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Чийзкейк с шоколадова паста Нутела (без печене)
- Чийзкейк в чашка
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Праскова
- Чийзкейк от яйца, крема сирене и бял шоколад
- Студен чийзкейк с кондензирано мляко и плодове
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Морковен чийзкейк с фурми и канела
- Чийзкейк с макадамия, карамел и ягоди
- Мъфин кейкчета с крема сирене и солен карамел
Коментари към Чийзкейк с праскови и вино Просеко