Чийзкейк с праскови и вино Просеко

Необходими продукти:
- 285 грама обикновени маслени бисквити
- 6 супени лъжици масло, разтопено
- 2 меки праскови, нарязани на едро и 4-5 нарязани на тънки полумесеци
- 4 пакетчета желатин
- 240 милилитра студена вода
- 900 грама крема сирене
- 1 1/4 чаена чаша + 2/3 чаена чаша захар
- 1 чаена лъжица ванилия
- 1 чаена лъжица лимонов сок
- 1/2 чаена чаша сметана
- 2 капки оранжева хранителна боя
- 2/3 чаена чаша гореща вода
- 1 чаена чаша вино Просеко
Начин на приготвяне:
Намазнете и застелете с хартия за печене дъното на тавичка с падащи страни. Облепете и стените, като използвате отделна дълга ивица пергамент, за да не се деформира сладкишът.
Бисквитите смелете с разтопеното масло и изсипете в тавичката. Притиснете плътно по дъното и приберете във фризер за 10 минути.
През това време смелете на пюре едро нарязаните праскови и стрийте през цедка, за да се получи гладка каша.
В малка купичка комбинирайте 1/2 чаена чаша студена вода с 2 пакетчета желатин. Оставете за 5 минути, след което затоплете за 20-30 секунди в микровълнова, докато желатинът се разтопи.
Разбийте крема сиренето с 1 1/4 чаена чаша захар, ванилията и лимоновия сок. Когато получите гладък крем, добавете сметаната и желатина. Разбъркайте за още 2-3 минути с миксер.
Половината от крема сложете върху бисквитения блат, изравнете и замразете за 10 минути.
Пюрето от праскови смесете с останалия крем, добавете хранителната боя, за да подсилите цвета, и изсипете върху чийзкейка. Отново приберете във фризер за още 10 минути.
През това време пригответе останалия желатин по същия начин. Добавете към него горещата вода, останалата захар (2/3 чаена чаша) и разбъркайте, за да се разтворят кристалчетата. Внимателно сипете виното и разбъркайте, за да се комбинират. Охладете за 5 минути, като отстраните пяната, която се е образувала по повърхността на течността.
Подредете в кръг прасковите върху чийзкейка, като плътно покриете цялата повърхност.
Полейте внимателно с половината от желатиновата течност и охладете в хладилник за 30 минути, след което сложете останалата. Приберете за минимум 6 часа в хладилник.
Свалете стените на съда, отлепете хартията и сервирайте ефектния чийзкейк.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ВИТАМИН B17 АМБРОЗИЯ капсули * 60
ШОКУБУЦУ ДУШ-ПЯНА ПРАСКОВА 450 мл
СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН прах неовкусен 1кг НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!ЛА РИВ ДЕТСКИ ПАРФЮМ ДЕЗОДОРАНТ 44 CATS MILADY 75 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ GREAT PARTEA WINTER 18 ВИДА * 5
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Нектарина - какви ползи крие за здравето
- Праскови - ползи за здравето и състав
- Праскова
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Десерт с праскови и хрупкави овесени ядки
- Защо прасковите са полезни за здравето?
- Не изхвърляйте костилките на прасковите, те са лек за стомаха
- Желиран крем с чиа и праскови
- Чийзкейк в чашка
Коментари към Чийзкейк с праскови и вино Просеко