Чийзкейк с кисело мляко и медена глазура

Необходими продукти:
- 140 грама бисквити
- 150 грама крема сирене
- 130 грама кисело мляко или йогурт
- 50 грама масло
- 2 яйца
- 50 грама захар
- 10 грама царевично нишесте
- 1 супена лъжица лимонов сок
- около 100 грама мед за глазура
Начин на приготвяне:
Сложете бисквитите в плътен найлонов пакет и ги натрошете с помощта на точилка. Изсипете ги в купа и добавете предварително разтопеното масло. Разбъркайте старателно.
Готовата основа разпределете по дъното на подходящ съд и приберете в хладилника, за да стегне сместа.
Крема сиренето трябва да омекне на стайна температура и тогава към него прибавете захарта, киселото мляко/йогурта и разбъркайте добре.
Следват яйцата, отново разбъркайте.
Накрая сложете нишестето, налейте лимоновия сок и смесете старателно всичко.
Извадете "блата" от хладилника, върху него разпределете крема и изпечете десерта във фурната, която предварително сте затоплили до 150 градуса.
След около час чийзкейкът ще бъде готов за консумация.
Покрийте го с меден слой и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: naskorujuruku.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ябълков чийзкейк с орехи и канела
- Морковен чийзкейк с фурми и канела
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Морковен чийзкейк с крем
- Карамелено-ябълков чийзкейк с канела
- Чийзкейк от яйца, крема сирене и бял шоколад
- Шоколадов чийзкейк с крема сирене без печене
- Чийзкейк с шоколадова паста Нутела (без печене)
- Студен чийзкейк с кондензирано мляко и плодове
- Чийзкейк в чашка
Коментари към Чийзкейк с кисело мляко и медена глазура