Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Чийзкейк с извара и шоколадови меденки

Чийзкейк с извара и шоколадови меденки

Чийзкейк с извара и шоколадови меденки - изображение

Необходими продукти

За основата:

  • 300 грама пясъчни бисквити
  • 170 грама краве масло
  • 3 супени лъжици какао на прах

За крема:

  • 550 грама извара с висока масленост
  • 200 грама заквасена сметана с не по-малко от 22% масленост
  • 3 яйца
  • 140 грама пудра захар
  • щипка ванилия
  • 350 грама шоколадови меденки
  • 25 грама ванилов пудинг на прах
  • олио за намазване на съда
  • щипка сол


Начин на приготвяне:

Смелете пясъчните бисквити и ги смесете с какаото и мекото масло.

В дълбок съд сложете кръстообразно две ленти от пергаментова хартия, чиято ширина да бъде около 5-7 сантиметра, а дължината - достатъчна, за да преминат през стените и дъното на съда и краищата да излязат извън него.

Подмажете с олио формата и в нея изсипете бисквитената маса. Трамбовайте я, като оформите неголеми бордове.

В купа смесете изварата, жълтъците на яйцата, пудрата захар, сметаната и сложете щипка ванилия. С блендер разбийте комбинацията, бучките от изварата трябва да се разбият. Изсипете ваниловия пудинг при изварата и разбъркайте.

Разбийте белтъците (да бъдат охладени) до "твърди върхове" с щипка сол (използвайте миксер), като постепенно добавяте пудрата захар. След това поетапно ги съединете с изварата и старателно разбъркайте комбинацията с движения отгоре надолу.

Изсипете 1/4 или 1/3 от крема върху бисквитения блат и отгоре подредете няколко меденки. Залейте ги с останалия крем и изпечете за около час.

След това с помощта на пергаментовите ленти извадете чийзкейка от съда.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти