Чийзкейк със сирене крема и бял шоколад
Необходими продукти:
- 220 грама шоколадови бисквити
- 300 милилитра течна сметана, пълномаслена
- 500 грама сирене крема
- 1 чаена чаша натрошен бял шоколад
- 50 грама масло, разтопено
- 2 супени лъжици вряла вода
- 3 супени лъжици желатин на прах
- 3 супени лъжици захар /или повече, според вкуса/
- какао за поръсване
- ягоди, малини, къпини /натрошен шоколад или други плодове/
Начин на приготвяне:
- Използвайте кръгла форма за сладкиши с диаметър около 20 сантиметра.
- Поставете шоколадовите бисквити в кухненски робот и ги смелете. В случай че не разполагате с такъв, ги натрошете на ситно.
- Към тях добавете разтопеното масло и разбъркайте, докато се хомогенизират.
- Изсипете сместа във формата за сладкиши и я притиснете с пръсти, след което я приберете в хладилника за около 30 минути, за да се втвърди.
- С помощта на миксер разбийте сиренето крема със захарта и добавете белия шоколад.
- Смесете горещата вода с желатина, разбъркайте, докато се разтвори и го изсипете в крема. Разбъркайте отново.
- В отделна купа разбийте течната сметана, след което постепенно я смесете с крема.
- Добавете към бисквитената основа и изгладете повърхността.
- Поръсете обилно с какао и отново върнете в хладилника за поне 4 часа или докато се втвърди напълно.
- Сервирайте с плодове /или натрошен шоколад/.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЛУКУМА прах 150 г
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Чийзкейк в чашка
- Морковен чийзкейк с фурми и канела
- Карамелено-ябълков чийзкейк с канела
- Желиран чийзкейк с извара и райски ябълки
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Чийзкейк от яйца, крема сирене и бял шоколад
- Чийзкейк с розово сладко и желе от рози
- Баклава чийзкейк
- Шоколадов чийзкейк с крема сирене без печене
- Бананов чийзкейк без печене
Коментари към Чийзкейк със сирене крема и бял шоколад