Чеснов жасминов ориз

Необходими продукти:
500 грама жасминов ориз
100 милилитра зехтин
6 скилидки чесън
2 дафинови листа
едра сол и прясно смлян черен пипер на вкус
вода, пилешки или зеленчуков бульон
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина в тиган на средна температура. Прибавете чесъна, обелен и нарязан на едри парчета. Нека се пържи около 2 минути, като разбърквате. Внимавайте да не прегорите скилидките, те трябва само да си пуснат аромата.
Когато това стане, изсипете в съда ориза и пържете заедно с чесъна около 30 секунди, за да може зрънцата да поемат мазнината.
Прибавете дафиновите листа, сложете сол и черен пипер на вкус и налейте вода, пилешки или зеленчуков бульон, чието количество да покрива ориза с около 1 сантиметър.
Щом сместа заври, намалете котлона до слаб и оставете ориза да се приготвя под капак в продължение на около 12 минути.
Свалете от огъня и нека ястието престои известно време преди да поднесете, за да поеме всичката течност.
Сервирайте топъл.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
Коментари към Чеснов жасминов ориз