Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Чеснови хрупкави ребърца с мед и масло

Чеснови хрупкави ребърца с мед и масло

Чеснови хрупкави ребърца с мед и масло - изображение

Необходими продукти:


  • 1 килограм свински ребърца
  • 4 супени лъжици мед
  • 1 глава чесън, обелена
  • 60 грама краве масло

 

за маринатата

 

  • 1 супена лъжица пресован чесън
  • 2 супени лъжици барбекю сос
  • 1 супена лъжица захар
  • 2 супени лъжици оризов оцет
  • 5 супени лъжици царевично нишесте

 

Начин на приготвяне:


Нарежете ребърцата и ги сложете в купа.

чеснови ребърца

Прибавете чесъна, барбекю соса, захарта и оризовия оцет. Оставете месото да престои така за два часа и добавете нишестето.

чеснови ребърца

Сгорещете маслото в тенджера и запържете ситно нарязания чесън.

чесън в масло

Добавете ребърцата и намалете мощността на котлона. Гответе 10 минути, отцедете и подредете в чиния. Гарнирайте с мед и чесън и поднесете ребърцата топли. 

ребърца

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: pupswithchopsticks.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноАлтернативна медицинаХрани и ястияХранене при...ИсторияСнимкиДиетиБотаникаЛайфстайлОрганизацииФизиологияПроизводителиЛечения