Чеснови скариди с вино, мента и магданоз

Необходими продукти:
- 400 грама почистени скариди
- 5 скилидки чесън, пресовани
- няколко стръка пресен магданоз
- 50 милилитра бяло вино
- сол, черен пипер, сок от половин лимон
- 1-2 свежи листенца мента
- зехтин за запръжка
Начин на приготвяне:
В тиган сгорещете зехтин и запържете скаридите. В купичка сложете чесновите скилидки, нарязаните листенца мента, магданоз и сок от лимон. Добавете сол, черен пипер, разбъркайте и овкусете морските дарове с получения сос. Налейте виното и гответе на тих огън за половин час. Разпределете скаридите в плато и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.foxyfolksy.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОВИТАЛИТИ ХРАНОСМИЛАНЕ И СТОМАШНО-ЧРЕВЕН ТРАКТ тинктура без алкохол 25 мл
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОМУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ВИНО ПИНОТ НЕРО ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE КАБЕРНЕ КАФЕ ЕСПРЕСО 6% 250 мл
101 ОТБИВКИ: ВИНО И ХРАНА - ИВАН МИХАЛЕВ, ЕЛИНА ЦАНКОВА - СИЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Спазмолитици
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Компот от грозде с лимон и мента
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
Коментари към Чеснови скариди с вино, мента и магданоз