Чеснови скариди с вино, мента и магданоз

Необходими продукти:
- 400 грама почистени скариди
- 5 скилидки чесън, пресовани
- няколко стръка пресен магданоз
- 50 милилитра бяло вино
- сол, черен пипер, сок от половин лимон
- 1-2 свежи листенца мента
- зехтин за запръжка
Начин на приготвяне:
В тиган сгорещете зехтин и запържете скаридите. В купичка сложете чесновите скилидки, нарязаните листенца мента, магданоз и сок от лимон. Добавете сол, черен пипер, разбъркайте и овкусете морските дарове с получения сос. Налейте виното и гответе на тих огън за половин час. Разпределете скаридите в плато и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.foxyfolksy.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОВИТАЛИТИ ХРАНОСМИЛАНЕ И СТОМАШНО-ЧРЕВЕН ТРАКТ тинктура без алкохол 25 мл
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ВИНО ДЕ ЛА САБЛА ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE МОСКАТО ПРАСКОВА 6% 250 мл
ВИНОЦЕТИ ЧЕРВЕН ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Спазмолитици
- Мента
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
Коментари към Чеснови скариди с вино, мента и магданоз