Чеснови скариди с вино, мента и магданоз
Необходими продукти:
- 400 грама почистени скариди
- 5 скилидки чесън, пресовани
- няколко стръка пресен магданоз
- 50 милилитра бяло вино
- сол, черен пипер, сок от половин лимон
- 1-2 свежи листенца мента
- зехтин за запръжка
Начин на приготвяне:
В тиган сгорещете зехтин и запържете скаридите. В купичка сложете чесновите скилидки, нарязаните листенца мента, магданоз и сок от лимон. Добавете сол, черен пипер, разбъркайте и овкусете морските дарове с получения сос. Налейте виното и гответе на тих огън за половин час. Разпределете скаридите в плато и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.foxyfolksy.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
FUN WINE ЧЕРВЕНА САНГРИЯ 5.5% 750 мл
ВИНО ДОЛЧЕТО Д'АЛБА ЧЕРВЕНО 750 мл.
НАУ ФУДС НАТУРАЛЕН РЕСВЕРАТРОЛ капсули 200 мг * 60
FUN WINE ОТВАРАЧКА / ЗАТВАРАЧКА ЗА ВСИЧКИ ВИДОВЕ КЕНОВЕ
ВИНО ГРИНОЛИНО Д'АСТИ ЧЕРВЕНО 750 мл.
БИЛКОВА СМЕС ЗА 30 литра ПЕЛИНОВО ВИНО 100 гр. ФИТО КОНСУЛТ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Спазмолитици
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Мента - полезни свойства и приложения
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
Коментари към Чеснови скариди с вино, мента и магданоз