Чеснови гъби в масло с вино и розмарин

Необходими продукти:
- 450 грама гъби, добре измити и нарязани на филийки
- 2 супени лъжици масло
- 2 чаени лъжички пресован чесън
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена чаша червено вино
- 1 стрък пресен розмарин, накъсан на ситно
- прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Разтопете маслото в голям тиган на средно силен огън.
- Добавете гъбите, чесъна и солта и бъркайте, докато гъбите поемат маслото.
- Гответе около 10 минути, докато течността се изпари, като разбърквате периодично.
- Залейте с червеното вино, разбъркайте и гответе още 5 минути.
- Подправете сотираните гъби с черен пипер, поръсете с розмарин и поднесете.
Приятен апетит!
Снимка: happyhealthymama
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Горска челядинка
- Сапунка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Булка гъба, Булница, Яйченик, Ченушка
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливаден пачи крак
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Кафяво - червена миризливка
- Картофи в гъбен сос
Коментари към Чеснови гъби в масло с вино и розмарин