Мариновани гъби (без предварително варене)
Необходими продукти:
1 килограм гъби
2/3 чаени чаша оцет (8%)
1/3 чаена чаша вода
1 супена лъжица сол
5 зърна бахар
1 чаена лъжица канела
1 чаена лъжица захар
зрънца карамфил
дафинов лист
Начин на приготвяне:
Смесете в подходяща тенджера водата, оцета и солта. Когато комбинацията кипне, изсипете гъбите и оставете на котлона до готовност (времето зависи от вида на гъбите).
Подправките сложете 5 минути, преди да свалите гъбите от котлона. Когато бъдат готови, оставете да се охладят и разпределете в стерилизирани буркани. Във всеки налейте по малко олио и ги затворете полиетиленови капачки.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Още идеи
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Гъби портобело
- Кафяво - червена миризливка
- Лисичка, Жълтокафява миризливка, Фуниевидна орешарка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Ливаден пачи крак
- Полската сърнела
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
Коментари към Мариновани гъби (без предварително варене)