Чеснова сол с копър
 
    Необходими продукти:
100 грама чесън
200 грама сол
5 грама сух копър
Начин на приготвяне:
Обелете скилидките чесън, измийте ги и подсушете.

Стрийте/счукайте копъра в хаванче, докато стане на прах.

Следва да счукате чесъна отделно, но е по-добре да правите това на части. Сложете няколко скилидки в съда, добавете сол и счукайте.

Продължете да добавяте чесън и сол до изчерпване на количествата. Слагайте сол, докато сместа стане суха.

Когато солта поеме всичката влага от чесъна, сложете копъра и разбъркайте.

Ароматната подправка е готова, тя се съхранява в съд с плътно затварящ се капак.

Използва се за овкусяването на супи и основни ястия.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛИ ВКУСНО 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
АТАКАМСКА ДРЕВНА СОЛ 300 г ЗДРАВНИЦА
КЕЛТСКА СОЛ - ГРАНУЛИ - ЕСТЕСТВЕНО ВЛАЖНА 1 кг LE GUERANDAIS
КЕЛТСКА СОЛ - ФИНА - ЕСТЕСТВЕНО ИЗСУШЕНА 500 г LE GUERANDAIS
АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ОТ ПРОВАНСАЛСКИ БИЛКИ 10 г
АРОМАНДИСЕ МИКС ОТ ПОДПРАВКИ ГАРАМ МАСАЛА прах 35 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Какво лекува английската сол
- Как да пречистим кръвоносните съдове с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Препечени чеснови филийки с масло, самардала и чубрица
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Калоферче
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Пържени чушки с чесън и магданоз




 
             
             
             
             
             
            
Коментари към Чеснова сол с копър