Червен сос Енчилада
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица висококачествен зехтин
- 2 скилидки чесън, накълцани много на ситно
- 1 чаена лъжица накълцан на ситно лук
- 1/2 чаена лъжица сушен риган
- 2 1/2 чаена лъжица лют пипер на прах (може и кайен пипер)
- 1/2 чаена лъжица сушен босилек
- щипка черен пипер и сол
- 1/4 чаена лъжица кимион на прах
- 1 чаена лъжица сушен магданоз
- 1/4 чаена чаша доматена салса
- 170 грама доматен сос от консерва
Начин на приготвяне:
Сложете в касерола зехтина и изчакайте да се стопли. Добавете чесъна и задушавайте за 1-2 минути. Прибавете лука, ригана, лютивия пипер на прах, босилека, черния пипер и солта, кимиона, магданоза, салсата и доматения сос.
Разбъркайте и добавете в соса чаша и половина вода. Оставете да къкри за 15-20 минути, докато течността се редуцира. Когато енчиладата добие вид на лютеница, свалете от котлона и пресипете в стерилизирани бурканчета.
Сосът може да използвате за сандвичи с месо или паста.
Източник:
allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Сос Бъфало
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Кашкавален сос Бешамел
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
Коментари към Червен сос Енчилада