Чаен кекс
Необходими продукти:
1 ч. ч. силен чай
80 грама стафиди
80 грама масло
100 грама пудра захар
2 жълтъка
1 ч. л. настъргана лимонена кора
250 грама пшенично брашно
щипка сол
1 ч. л. сода
1 ч. л. бакпулвер
За глазурата:
120 грама пудра захар
лимонов сок
вода
Начин на приготвяне:
Сложете стафидите в чая, поставете на котлона и оставете да се варят в продължение на 5 минути. Нека изстинат и отцедете. Оставете чая и стафидите на страна. Разбъркайте мекото масло със захарта, прибавете жълтъците, лимонената кора, щипка сол и започнете да прибавяте лъжичка по лъжичка пресятото брашно, смесено с бакпулвера. Разбийте на бавни обороти и наливайте по малко от студения чай. Накрая сложете стафидите в тестото и разбъркайте с лъжица.
Готовата смес изсипете във форма за печене, предварително подмазана с мазнина и поръсена с галета. Изпечете при 180 градуса в продължение на 50-60 минути.
Глазурата се приготвя като смесите посочените съставки за нея и разбъркате с лъжица до получаването на еднородна смес. С нея полейте кекса и оставете за известно време.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В ЧАША ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА ВАНИЛОВО КЕКСЧЕ snk80-202
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Комбинирайте чай от лайка със сода, за да излекувате болното си гърло
- Чай от лайка като лекарство
- Пийте чай от джоджен срещу разстройство и стомашни проблеми, дори и при деца
- Консумирайте чай от живовляк против кашлица
- Тутманик
- Липа
- Пийте чай от мента против болки в стомаха
- Орфеево цвете, Родопски силивряк, Родопска хаберлея, Каберлия, Китара, Безсмъртниче, Стирака, Шапива билка
- Как правилно да замразим различните видове тесто
Коментари към Чаен кекс